#Intelligence16: Armin Trost

Prof. Dr. Armin TrostVoor de volgende breakout sessie heb ik gekozen voor Prof. Dr. Armin Trost ( Author, Consultant and Professor at Furtwangen University ). Hij gaat een big picture praatje houden met als titel: The Agile Future of HR and Talent Acquisition. Ahhh… agile… het modewoord van dit decennium… En wat te denken van de aankondiging van zijn praatje:

Human resource management in the 21st century will have little to do with what has been promoted in recent years or decades and written in the text-books. Instead of finding “the right people, at the right time and at the right place” we will make the employees and their individual preferences, talents, life plans, and ambitions the focus of attention.

We will say goodbye to mechanistic, technocratic, and often bureaucratic approaches. They fit in a past that was stable and predictable. If you regard your employees as your most valuable asset, you will give them freedom, trust, and responsibility. Moreover you will appreciate individuality and individual life-plans.

Human resources management will therefore deal less with hierarchical processes, systems, responsibilities, KPIs, etc., in the future. Rather, it will be about how to empower teams to think on their own responsibility, communicate, collaborate, learn, and develop their talent in the long term.

HR-Technology will be there to make the life of managers and employees easier instead of supporting the HR-function only. For instance, in the area of recruiting all this will lead to a more intense usage of social networks, artificial intelligence, big data, data mining etc.

Ik ben benieuwd hoe dit in een half uurtje valt te proppen.

Trost’s key takeaway is: We have to entirely rethink HR. Nou, dat klopt wel met bovenstaande omschrijving.

Veel bedrijven hebben te maken met een sterk toenemende complexiteit en een onzekerder toekomst. En daarbij is de impact van HR geleidelijk aan steeds verder afgenomen.

Het blijkbaar traditionele HR-adagium: de juiste persoon op de juiste moment op de juiste plaats komt volgens Trost te vervallen. Trost heeft een schokkend plaatje vol  HR-gerelateerde systemen en modellen waar je wel angstig van moet worden. Ik zit alleen nog te wachten op het downloaden van de afbeelding, het Internet is nogal schimmig hier.

Het nieuwe model is volgens Trost dat HR mensen moet ondersteunen te doen wat zij graag willen doen. In hoeverre dit strijdig is met de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats is mijn nog niet duidelijk, maar hopelijk gaat Trost dat duidelijk maken. En eigenlijk is het niet complexer dan dat hij eigenlijk bedoeld dat de hiërarchische organisatie in veel gevallen haar langste tijd heeft gehad. Hij brengt het alleen een stuk dramatischer, met woorden als diversity, trust en customer focus.

Geef een reactie