Sneak preview: Jobfeed USA

imageTijdens het 15-jarig verjaardagsfeestje van Textkernel kreeg ik bij toeval te horen dat er een betaversie van Jobfeed voor de Verenigde Staten beschikbaar was. Vanaf dat moment heb ik Textkernel net zo lang gestalked tot ik een testaccount te pakken had, inclusief de toezegging dat ik er een blog posting over mocht schrijven. En belofte maakt schuld, dus ziedaar: Jobfeed USA.

Voor iedereen die Jobfeed Nederland nog niet kent: foei! Doet u wel iets in online recruitment? Jobfeed is voor mij in ieder geval de bron als het om online vacatures gaat, zoals trouwe lezers van de misère-index en de maandelijkse saga van het Nederlandse vacaturevolume ongetwijfeld weten.


De homepage
Dit is de homepage van Jobfeed USA:

image

Identiek aan de oude, vertrouwde homepage van Jobfeed NL maar wel in een nieuw, modern velletje gestoken.

Het dashboard
En na inlog is ook het startscherm niet veranderd:

image

Standaard wordt hier een overzicht getoond van het aantal gespiderde vacatures over de periode van de afgelopen 8 weken. De aantallen zijn alleen een stuk hoger dan we in Nederland gewend zijn, maar de VS is dan ook en pietsje groter. Tevens heb ik de mogelijkheid om via een zeer groot aantal criteria het zoekresultaat te verfijnen. Via het criterium Posting date heb ik ook nog de mogelijkheid het zoekresultaat te expanderen door een langere periode dan de standaard 8 weken te kiezen. Op dit moment biedt Jobfeed USA de mogelijkheid om tot maximaal één jaar terug te gaan. Ter vergelijking, Jobfeed NL biedt ondertussen al enige jaren tot maximaal 5 jaar historie. Op termijn zal Jobfeed USA dus ongetwijfeld hetzelfde gaan doen.

Websites
Doorklikken op het tab Websites levert het volgende resultaat op:

image

Hier zijn de gespiderde websites op volgorde van aantal vacatures over de gebruikte periode te zien. En het is natuurlijk geen wonder dat Textkernel’s moeder CareerBuilder bovenaan de lijst staat. Interessante afwezige in deze lijst is overigens Indeed.com, ‘s werelds grootste vacature-aggregator. SimplyHired is gezien de recente ontwikkelingen een opvallende aanwezige in het lijstje van grootste websites.

Jobfeed biedt meer dan vacature-aantallen per week per site, de informatie over een individuele vacature ziet er zo uit:

image

Naast de kenmerken van de vacature is er dus ook nog de mogelijkheid om de details van de gespiderde vacature te zien of om door te springen naar de oorspronkelijke webpagina van de gespiderde vacature. Ik heb overigens wel even moeten zoeken binnen Jobfeed USA om een vacature te vinden inclusief duplicates op meerdere sites. Dat is in Nederland wel een stuk eenvoudiger:

image

Indrukwekkend lijstje duplicates. En voor de oplettende lezertjes ook nog een interessante extra functionaliteit: Match! En dat is een bijzonder krachtig stukje functionaliteit dat ongetwijfeld ook een plek gaat krijgen in Jobfeed USA.

Analytics
Doorklikken naar het tabje Analytics laat het volgende zien:

image

En dit is waarom ik van Jobfeed hou. Waar voor recruitment de individuele vacatures allerhande vormen van lead generation mogelijk maken is het voor mij het geaggregeerde resultaat van al die vacatures samen een onvervalste snoepwinkel. Zeker als er op al die data uitgebreide analysefunctionaliteit wordt geboden. En Jobfeed’s snoepwinkel is nu dus ook in de VS beschikbaar. Ik kan de geaggregeerde data over drie assen laten segmenteren en vervolgens het resultaat in Excel laden en er naar hartenlust mee spelen. Een Eldorado voor iedere onderzoeker van de arbeidsmarkt.

EMSI
Nieuw ten opzichte van Jobfeed NL is het tabje EMSI. En daarmee wordt bijzonder waardevolle arbeidsmarktinformatie ontsloten van een andere dochter van CareerBuilder, EMSI.

Ik moet hiervoor wel een functie kiezen

image

Geef een reactie