Werk.nl bashen, niet omdat het kan, maar omdat het moet.

Schermafbeelding 2016-07-08 om 12.20.58
Werk.nl is vooral geschikt voor langzame werklozen. RecruitmentMatters heeft werk.nl hierover volgens een werk.nl woordvoerder “op het oog waardevolle adviezen” gegeven. Werk.nl gaf daarbij aan dat het niet zomaar mogelijk is het zoekscherm aan te passen.

Nu is dat toch gelukt. Check de foto. Hulde. Helaas is een tip voor snelle werkzoekers nog niet mogelijk gebleken. Aangezien zij om verschillende redenen buiten relevante statistieken vallen ontkent werk.nl bovendien dat dit een probleem is. Ik ben zeer benieuwd wat nu het excuus is van werk.nl om snelle werkzoekers in de kou te laten staan.

 

Geef een reactie

12 Comments
 • Guy
  says:

  Hoi Dirk,
   
  Wat doet je besluiten om een dergelijke reactie te plaatsen?”Je nuancering is niet relevant, strookt niet met de feiten en is niet informatief.”Dat is een nogal vreemde en denigrerende stelling.
  Doet dit plaatje het bij jou?  https://s31.postimg.org/5xtk53m17/Werk_nl.png Het klopt namelijk wat Hein zegt, in dit geval staan er nog 1636 vacatures open.
   
  Bij de beroepen moet je uit het voorgekozen lijstje selecteren. Ik vermoed dat je zelf ook wel weet. 
   
   
   

  • Dirk Goossens
   says:

   Hoi Guy,Je vermoeden is juist, zoals je kunt lezen in de blogs die leidden naar deze. Dat het soms goed gaat neemt echter niet weg dat het vaak verkeerd gaat. Dat een organisatie een zware zorgplicht heeft neemt niet weg dat ze fouten moeten verhelpen; integendeel. Het tegenhouden van slechte vacatures is niet iets wat je op de vacaturezoeker moet afwentelen. De stelling is niet denigrerend bedoeld (ik probeerde me in te houden) en als je de eerdere blogjes leest niet vreemd. De reactie waar ik mijn stelling op liet volgen wel. Deze gaat niet in op het blog, ontkent het probleem op oneigenlijke gronden en legt onbegrijpelijkerwijs begrip aan de dag voor ‘hurdles’ voor de sollicitant. Hein zou beter moeten weten en beter moeten lezen. Ook jij kunt aan de hand van de in het blogje genoemde links achterhalen wat er nodig is om een aantal sollicitanten te helpen en hoe weinig moeite ervoor nodig is.Dus, help mee om werk.nl te verbeteren door te onderschrijven dat het zoekscherm met enkele woorden uitleg beter kan. Dat het zoekscherm ook goede elementen bevat benadruk ik in de eerdere blogjes ruimhartig. Maar, zoals gezegd, dat is nu off topic.Dank voor je interesse en voel je van harte uitgenodigd om ook jouw steentje bij te dragen door het helpen signaleren van frictie in de arbeidsmarkt.

  • Dirk Goossens
   says:

   Je link werkt niet, dus helaas is me niet duidelijk of deze reactie nu wel on topic is. Werkzoekers huiswerk laten maken voordat ze mogen vaststellen dat ze vastlopen in een applicatie met vermijdbare doodlopende paden lijkt me geen goed idee. Reacties op blogs alleen toestaan als ze on topic zijn klinkt wel steeds aantrekkelijker…

  • Dirk Goossens
   says:

   Marco, wat bedoel je precies? De link geeft mij deze melding in Safari:

   Sorry, er is iets misgegaan. Ga terug naar de vorige pagina en probeer het nog een keer. Of neem contact met ons op via de link boven aan de pagina.

   In Chrome krijg ik een nog veel lelijker foutmelding…

   An error occurred while processing the request. Try refreshing your browser. If the problem persists contact the site administrator

 • Hein van Meeuwen
  says:

  Stemmingmakerij..  Jij suggereert zaken die niet waar zijn. Jij weet best hoe je een functie kunt zoeken op Werk.nl. Zie nog eens de zoekbalk die je eerder afgebeeld hebt:
   

   
  Jij weet best dat als je een trefwoord invult, je deze moet invullen onder het 2e blokje met trefwoorden. Verhip, het staat er ook.. “trefwoord(en”.
   
  Als je daar “Administratief medewerker” ingetikt had, zou je wel resultaten gevonden hebben.
   
  Dat wist je wel, maar zou je “artikel” niet onderschrijven en dat maakt jou een erg zielig mannetje en een oproerkraaier.
   
   
   
   

 • Dirk Goossens
  says:

  Een verbijsterende reactie. De inhoudelijke kwaliteit van de werk.nl vacatures legitimeert natuurlijk geen desastreus zoekscherm.
   
  Werk.nl, dat ben ik met je eens, houdt veel rotzooi tegen. In de afgelopen 10 jaar heb ik regelmatig publiekelijk aandacht besteed aan de inhoudelijke kwaliteit van de werk.nl vacatures.
   
  https://recruitmentmatters.nl/2011/01/13/werk-nl-op-volle-toeren/
  https://recruitmentmatters.nl/2011/08/03/werk-nl-vakwerk/
  https://recruitmentmatters.nl/2012/02/22/moeilijk-te-verteren/
  https://recruitmentmatters.nl/2012/07/26/sabotage-door-top-werk-nl-kost-700-euro-per-dag/
   
  Je nuancering is niet relevant, strookt niet met de feiten en is niet informatief. Daarom heb ik deze genomineerd voor ‘bijzonderste reactie op recruitmentmatters van 2016’ en dat strekt je niet tot eer.
   

 • Hein van Meeuwen
  says:

  Beste dirk,
   
  Eea behoeft nuancering. Het UWV heeft een zware zorgplicht. Zoals je weet wordt er op diverse vacaturesites behoorlijk wat rommel geplaatst door opdrachtgevers.
   
  Werk.nl kan zich als overheidsdienaar niet permiteren “louche” vacatures van allerhande bedrijfjes op te nemen. Vandaar dat ze met behoorlijk zware criteria werken om uberhaupt vacatures op te nemen. Zo kun je als werkgever geen account aanmaken zonder je DIGID in te voeren.
   
  Zo zijn er aldaar meer drempels ingebouwd om rotzooi te voorkomen. Dit onder het motto “better safe then sorry”. Daar is best wat voor te zeggen kan ik je als “ervaringsdeskundige” op dit vlak aangeven.
   
  Dat je daardoor ook als sollicitant door wat hurdles heen moet is zodoende naar mijn idee goed te verantwoorden.
   
  Wij werken sinds een tijdje actief met werk.nl samen (we plaatsen SERIEUZE vacatures naar ze door) en ik moet zeggen dat er aldaar een enorm gemotiveerd team achter de schermen werkzaam is.
   
   
   
  Groeten,
  Hein