Peter Hein van Mulligen CBS’er van het jaar

schermafbeelding-2016-09-15-om-10-03-20

Met grote afstand tot de nummer twee is Peter Hein van Mulligen vandaag door mij verkozen tot CBS’er van het jaar 2016. Als hoofdeconoom en begenadigd twitteraar legt hij onvermoeibaar contact tussen CBS en de buitenwereld. Peter, van harte gefeliciteerd! De prijs, honderd euro, gaat naar een door jou te kiezen vestiging van Dress for Succes.

Mensen die van Mulligen niet kennen kunnen hieronder genieten van een bloemlezing van de tweets die Mulligen publiceerde tijdens je vakantie: beknopt, informatief, leesbaar, behulpzaam, uitgesproken, humorvol en zonder ontzag voor heilige huisjes.

 

schermafbeelding-2016-09-15-om-09-42-26 schermafbeelding-2016-09-15-om-09-42-04 schermafbeelding-2016-09-15-om-09-41-42 schermafbeelding-2016-09-15-om-09-40-24schermafbeelding-2016-09-15-om-09-40-47 schermafbeelding-2016-09-15-om-09-38-52 schermafbeelding-2016-09-15-om-09-38-39

En als iemand klaagt dat CBS enquêtabelen niet nederig genoeg bevraagt:

schermafbeelding-2016-09-15-om-09-43-46

En dit betreft alleen nog maar augustus. De stem van Van Mulligen is – ondanks zijn geloofsfanatieke ontzag voor ‘feiten’ – een aanwinst voor de arbeidsmarkt. Volgen!

Geef een reactie

3 Comments
 • R.K. Rustige
  says:

  Geachte heer Van Mulligen,
  verdrietig word ik van die berichten over al die rijke gepensioneerden die maar kunnen doen en laten wat ze willen. Ja er zijn nog wel een paar arme gepensioneerden ook, maar dat is een te verwaarlozen groep. Kennelijk ken ik alleen maar die minder gefortuneerden. Ik wil graag genuanceerder berichtgeving. Alles wordt duurder, alle premies gaan omhoog, het pensioen wordt niet geïndexeerd, bij aow komt niets of niet veel bij. Natuurlijk zijn er hele hordes mensen die het slechter hebben, maar te doen alsof alle gepensioneerden rijk zijn, nee, dat gaat me te ver. Misschien wilt u een jaartje van inkomen ruilen? Ik heb ruim 35 gewerkt en voldoende premie afgedragen. Nu heb ik een klein pensioen wat steeds kleiner wordt, elke keer een paar euro, maar toch! Begrijpt u dat ik verdrietig word van de berichtgeving over al die rijke bejaarden? Met vriendelijk groet, (mw) Reino Rustige

  • Nico Geleijnse
   says:

   Ik ben het met Reino Rustige eens. Ik begrijp inderdaad niet als oud CBS-er hoe Peter Hein van Mulligen kan beweren, dat de hedendaagse pensionades als Statisticus dit kan beweren.Niets is inderdaag geindexeerd voor deze groep. Ik kon in 2005 wegkomen met de Remkes regeling vanwege spaarzaamheid van mijzelf.Maar wel met een pensioenbreuk van 2 jaar. Is daar representatief onderzoek naar gedaan onder deze groep? In mijn kenniskring ken ik er genoeg, die moeten sabbelen. Ik heb altijd begrepen, dat het CBS neutraal statistrieken bedrijft. Dit is gewoon koren op de molen van politici als de heer Wiebes van financien. Ga toch geen verhalen vertellen over die zogenaamde multi miljonairs die het zo stinkend rijk hebben. Maak dat de kat wijs! Er is weinig tot niets gedaan voor deze groep. Pas na lang aandringen van partijen als Christenunie, SGP en de SP.

  • Martina de Lange
   says:

   Ik kan boos worden dat er als maar gesuggereerd wordt dat ouderen allemaal zo rijk zijn. Niet iedere oudere heeft een koophuis dat is afbetaald en niet iedere oudere heeft een pensioen zoals een bankdirecteur of minister. Ik neem nu aan dat er bij rijken steeds meer geld is bijgekomen en bij minder bedeelden er steeds meer geld is ingehouden. Ik kan er tenminste niets van merken dat ik rijker ben geworden sind de pensioenen niet meer geindexeerd worden, alles steeds duurder wordt zoals huur en belastingen.Het is te hopen dat er nog partijen zijn die hier iets aan zullen doen en niet alles geloven wat het CBS beweerd.