Faillissementen in de maand december 2016

In december is het aantal faillissementen licht gestegen, van 11 in november naar 16 in de achter ons liggende maand. Tegelijkertijd blijft de trendlijn dalen:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2016

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2016

Ondertussen zitten we op een gemiddelde van 18,3 faillissementen per maand. Toch wel een redelijk hoog aantal tegen de achtergrond van bijzonder hoge aantallen vacatures en een sterk dalende werkloosheid. De sector lijkt niet maximaal te presenteren van die gunstige condities.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie