Wat is het kennisniveau in de Flexbranche?

In het persbericht van ARTRA valt te lezen dat er op 16 mei een online battle is om te bepalen wie de meeste kennis heeft over de Flexbranche.  Op 18 mei wordt de winnaar bekend gemaakt, ik ben benieuwd. In het persbericht staat:

De FlexKennisAward is een onderscheiding voor diegene die de meeste kennis heeft over de flexbranche! Er zijn twee awards te winnen: de ABU-FlexKennisAward en de NBBU-FlexKennisAward.

Een goede zaak om eens vast te stellen wat het kennisniveau is, uiteindelijk is dat een belangrijke toegevoegde waarde van een intermediair in de arbeidsmarkt.

Voor mij is het onderscheid in award tussen ABU en NBBU wat kunstmatig en laat helaas geen ruimte voor partijen die geen lid zijn van deze brancheorganisaties. Erg interessant is wat het kennisniveau is en wat het verschil is tussen de verschillende partijen en volgens het persbericht krijgen we hier ook inzicht in.

Met de FlexKennisAwards krijgen we nog meer zicht op het kennisniveau binnen de branche. Welke kennis is geborgd en welke kennis missen we? Aansluitend brengt ARTRA in juni een whitepaper uit waarin zij inzicht geeft in de kennis die beheerst en niet beheerst wordt. Iedere deelnemende organisatie kan de whitepaper gratis bij ARTRA opvragen.

Ik spreek nu al partijen die in training zijn om geen modderfiguur te slaan.

Dat ARTRA dit doet is goed en begrijpelijk, het is uiteindelijk een trainingsorganisatie die veel trainingen in de branche verzorgt. De naam van Pink Elephant is interessant en begrijpelijk zij zijn vorig jaar begonnen met het ondersteunen van Synerg-e. Synerg-e is een speler die in een rap tempo software voor de flexbranche aan het uitrollen is  en vooral door vernieuwing terrein probeert te winnen. Aan Pink Elephant heeft Synerg-e  nu een belangrijke partner. Pink gaat verder door een platform te starten onder de naam Power2Match. Mij spreekt de naam Power2Match wel aan door mijn voorliefde voor matchingstechnologie. Power2Match van Pink is door de keuze van meer partners en partijen zoals bijvoorbeeld Xelfer zeker een speler om rekening mee te houden voor de verdere ontwikkelingen in de flexbranche en arbeidsmarktbemiddeling. In ieder geval zal kennis van de flexbranche een cruciale rol spelen bij het hebben van succes voor een initiatief als Power2Match.

Geef een reactie