HolaConnect, Linkedin in 2d

Marc Drees besteedt regelmatig aandacht aan People Aggregators. Maar ’the World’s leading People Search Engine’ heeft hij volledig over het hoofd gezien.

HolaConnect allows its users to connect with over 300 Million professionals across the Globe. Get access to email addresses, phone numbers and complete social profiles – all in one place. Tag your Leads and Prospects and make detailed notes for future reference. HolaConnect is the World’s leading People Search Engine that uses publicly available data to create detailed people profiles.

Fantastisch! Stel je eens voor wat je allemaal wel niet kunt met 300 miljoen connecties! De wereld ligt aan je voeten. Laten we gauw een kijkje nemen.

We zien een prettige, rustige interface. Enter Name, Company, Linkedin URL:

 

Geen probleem. Laten we eens een test uitvoeren en niet zoeken naar de CEO van Linkedin maar naar, eens kijken, ja, een Nederlandse fringe blogger:

Jawel, hij staat ertussen en met één extra klik gaan we direct naar zijn profiel.

We zien hier direct heel veel informatie, zoals de eerste letter van zijn e-mailadres, het eerste cijfer van zijn telefoonnummer, het feit dat Marc lijkt op Jacco Valkenburg… Eigenlijk alle informatie die Linkedin onvoldoende waardevol acht om te beschermen krijg je hier direct te zien. Je kijkt als het ware naar een foto van de buitenkant van Linkedin, je ziet de oppervlakte. Hola is Linkedin, maar dan in 2d. Ideaal voor mensen die niet weten hoe Google werkt, of Linkedin. Als je wel weet hoe die werken dan kun je natuurlijk beter rechtstreeks naar Marc’s profiel surfen.

Weet je niet hoe Linkedin of Google werken, dan is Hola dus een goede manier om erachter te komen waarom je dat zou moeten leren. Maar even niet zeuren nu. Misschien bevat Hola wel informatie over Drees waar we ons voordeel mee zouden kunnen doen. We klikken dus op ‘Get info’:

Hmm… inloggen met Linkedin mag niet. Zou daar een reden voor zijn? Ik klik op de rode knop:

Nu blijkt waar het Hola om te doen is. Ze geven geen gegevens, ze vragen gegevens. Ik kies annuleren en mag niet verder.

Op Linkedin claimt Hola tientallen medewerkers, allen zonder Linkedin profiel.

Een whois op de domeinnaam leidt ons naar:

Something’s fishy.

 

 

 

 

Geef een reactie