Entelo haalt $20 miljoen op in derde investeringsronde

Logotype EnteloEntelo meldde gisteren in een blog posting van CEO Jon Bischke dat de people aggregator in een derde fundingsronde $20 miljoen heeft opgehaald. En daarmee is de totale funding voor Entelo nu op ruim $40 miljoen uitgekomen. Entelo gaat daar het volgende mee doen:

This new funding will help move us further toward our vision of building the best technology to empower the modern recruiter. We’ll be using the capital to deepen our investment in data science, machine learning, and AI and to build even better products that help to give companies a competitive advantage when it comes to finding talent.

Jawel, tegenwoordig kan je voor je goede fatsoen niet meer zonder machine learning en AI…

Machine learning, machine learning, machine learning
Bischke zegt hierover nog het volgende:

The impact of data-driven and data science-driven talent acquisition is going to be tremendous. This round enables us to accelerate product development that will underscore Entelo’s position as the market leader in applying the latest technologies to the hiring process.

Ik weet niet precies wat de waarde is van het toepassen van de laatste technologieën binnen het inhuurproces, maar het bekt natuurlijk wel lekker. En je moet toch ergen marktleider in zijn tegenwoordig. En het vermelden van AI/machine learning is een absolute voorwaarde want anders is jouw software antiek.

Overigens is dit ook nog zeer interessant:

Entelo also announced newly forged strategic relationships with several world-class data providers, including Equifax Inc., FullContact and InsideView. Through these relationships, Entelo’s customers gain even more robust profile information with which to personalize outreach to qualified candidates, resulting in higher engagement rates and better recruiting results.

Hoe meer data er over personen gecombineerd kan worden binnen een people aggregator, des te waardevoller zijn (althans in theorie) de geaggregeerde profielen van die personen. Hoe meer databronnen, hoe beter. En zo komen we weer een stapje dichterbij de werkelijkheid die in The Circle (van Dave Eggers) zo beklemmend wordt beschreven.

In een artikel op TechCrunch wordt ook nog het volgende gezegd:

Jon Bischke, CEO of Entelo, told me that his priority for the company is improving the matching process that occurs behind the scenes. Accomplishing this will require Entelo to both collect additional unstructured data from non-traditional sources like GitHub and implement additional machine learning capabilities to allow enterprises to quickly identify and target top candidates.

Slotopmerking
Entelo is duidelijk een blijvertje in de people aggregator arena, zoveel is duidelijk. Het is overigens nog altijd redelijk druk in die arena, met TalentWunder, AmazingHiring, Crystal, Dice Open Web, Gild Source, Entelo, 3Sourcing, Connect6, Swoop,HiringSolved, TalentBin (by Monster) en Careerbuilder’s Recruitment Edge. De vraag is welke van deze oplossingen op langere tijd gaat overleven, al dan niet bij een grotere ouder zoals Dice of Monster. Want het lijkt me nog altijd onmogelijk dat er zoveel people aggregators  kunnen overleven.

Geef een reactie