Jobbird volgt het voorbeeld van Indeed

Jobbird heeft haar zoekresultaatscherm voor vacatures aangepast op wat we gerust de nieuwe standaard mogen noemen; de door Glassdoor geïnitieerde en door Google for Jobs ‘populair’ gemaakte combinatie van de zoekresultaat + vacaturedetail schermen. Waarbij Jobbird heeft gekozen voor de Indeed variant; met drie kolommen in plaats van twee:

Combinatiepagina Jobbird


Twee kolommen
De twee koloms lay-out werd begin 2016 geïntroduceerd door Glassdoor en ziet er als volgt uit:

Combinatiepagina Glassdoor

De facets voor het filteren van het zoekresultaat bevinden zich boven het zoekresultaat en de opties per facet zijn altijd verborgen.

Hiermee is de volledige breedte beschikbaar voor het zoekresultaat in de (smallere) linker kolom en de details van de aangeklikte vacature in het zoekresultaat in de (bredere) rechterkolom.

Deze opzet wordt ook gebruikt door Google for Jobs en Monster.

Drie kolommen
De drie koloms lay-out werd in de loop van 2018 geïntroduceerd door Indeed en ziet er zo uit:

Combinatiepagina Indeed

Een hybride oplossing; eentje die zowel leentjebuur speelt bij de traditionele oplossing als bij de Glassdoor oplossing. Resulterend in smalle linkerkolom met facets en een tweetal  min of meer even brede kolommen voor het zoekresultaat (middelste kolom) en de details van de aangeklikte vacature (rechterkolom)

Slotopmerking
De overstap van Jobbird op de nieuwe standaard zal vast niet de laatste vacaturesite zijn. Ik verwacht dat vacaturesites, vacature-aggregatoren (deels), sites van intermediairs en uiteindelijk ook sites van werkgevers in de loop van de komende jaren zullen overstappen op de gecombineerde zoekresultaat/vacaturedetail pagina. Efficiënter voor de werkzoeker en daarmee beter voor de aanbieder. Iedereen wint.

Geef een reactie