Linkruil? Laat maar…

Adena heeft RecruitmentMatters onderzocht en wat denk je? RecruitmentMatters kwalificeert zich voor het exclusieve linkruil programma van Adena. Hoera. But, still, he made us an offer we can refuse.

Na enig onderzoek hebben wij geconstateerd dat uw website voldoet aan onze eisen

In ruil voor een link vanaf het goed gerankte RecruitmentMatters plaatst Adena een link vanaf een obscure, schizoïde en exothematische website:

Nou gunnen we iedereen hun business, maar als je jokt en een ridicuul aanbod doet dan spreken we je daar mogelijk op aan, zoals nu. Adena heeft namelijk geen onderzoek gepleegd. Als Remco één seconde gezocht had dan had hij direct geweten dat RecruitmentMatters niet aan linkbuilding doet.

In de woorden van Marc Drees:

Waarom zou RecruitmentMatters aan linkruil moeten doen met website XYZ? Die vraag stel ik me noodgedwongen meerdere keren per week als direct gevolg van allerlei uitnodingen van volstrekt onbekende partijen die de voordelen van linkbuilding aan mij proberen uit te leggen. Om vervolgens aan mij te vragen eerst een link op RecruitmentMatters richting hun site te plaatsen alvorens zij bereid zijn hetzelfde richting RecruitmentMatters te doen. Een heel merkwaardige gang van zaken, of ben ik nou gek?

Mensen van Google, if you’re listening, do you still reward this behaviour? It erodes the quality of the internet.

Geef een reactie