Sneaky recruiters bekijken afgesloten Linkedin profiel

Een weekje geleden redde Linkedin mij van verdere vernedering door de openstelling voor recruiters van mijn massaal links gelegen gelaten profiel ongedaan te maken. En, jawel, sinds die dag bezoeken ze mijn pagina dagelijks. Neem nou vandaag, de dag is nog niet eens om en twee recruiters, reeds, waagden zich een weg erheen. Zonder succes, overigens; ze hebben op mijn profiel niets te zoeken, maar dat even volstrekt terzijde, want één vraag dringt zich op: waarom leggen deze recruiters hun bezoek anoniem af? Is dat gebruikelijk? Is het zo dat als ik zie “2 people with the jobtitle recruiter”, dat ook daadwerkelijk een recruiter mij anoniem heeft bezocht?

Heeft iemand cijfers over welk deel van de recruiters kandidaten anoniem bezoeken? Wat zijn de overwegingen om dat te doen?
Je kunt je reactie hieronder kwijt. Niet allemaal tegelijkertijd reageren, alsjeblieft.

Epiloog
Een vraag die zich niet opdringt maar wel een beetje schuurt is het advies van Linkedin mijn profiel open te stellen voor recruiters om zo meer views van recruiters te krijgen. Mijn veldexperiment heeft Linkedin immers recent eigener beweging gestaakt bij gebrek aan succes. Dat advies lap ik dus aan mijn laars.

Geef een reactie

2 Comments
 • Edwin
  says:

  Volgens mij kun je je vraag ook formuleren als aanname: Is het zo dat als ik zie “2 people with the jobtitle recruiter”, dat ook daadwerkelijk een recruiter mij anoniem heeft bezocht?
  Ik (biased als ik ben) ben namelijk van mening dat Linkedin een aantal dark-UX-patterns gebruikt om: 1, jou over te halen dat vinkje open te zetten en 2, recruiters ‘waar’ voor hun geld te geven. Ofwel mijn aanname is altijd geweest: Als een recruiter betaald voor een ‘seat’ op Linkedin, dan kan hij klakkeloos in alle profielen loeren, of hij nou gelinked met ze is of niet. En jij ‘ziet’ dat dan als ‘someone with the jobtitle recruiter’…. Zoiets vaags. Don’t trust anyone (also fear none) 😉

  • Dirk Goossens
   says:

   Je aanname is via een dark-psycho-pattern in de tekst beland… Dan, mijn profiel levert recruiters geen waarde, anders dan als collateralised re-employment base material; een piramidiële kat in de zak.