UWV maakt arbeidsmarkt niet meer transparant. Too bad.

Wat is er aan de hand?

Recent berichtten we met onverholen enthousiasme over de de arbeidsmarkt die UWV transparant maakt. Maar – nog nauwelijks bekomen van dit goede nieuws; gelukkig nog een beetje in staat van self preservational disruption disbelief – vanmorgen belde een informant van het UWV met de boodschap dat de gegevens niet meer beschikbaar zijn. Meer specifiek dat het linkje op het blogje niet meer linkte.

Hoe zit het precies?

Als je het RecruitmentMatters linkje volgt kom je op onderstaande, volstrekt onbegrijpelijke pagina terecht:

En dit is niet alleen bij dit linkje het geval. Ook de linkjes van het UWV zelf linken niet meer. Sterker nog, het UWV is niet eens meer te vinden als data-publiceerder of data-eigenaar. Is het experiment gestaakt? Doet UWV niets meer met open data? Is het tijdelijke uitval? Waarom daar dan geen melding over?

Wat nemen we ervan mee?

Er zijn nog steeds krachten aan het werk binnen het UWV die open data een slecht idee vinden, die vinden dat gegevens in silo’s thuishoren. Hebben deze krachten een slag uitgedeeld? Of is de onbeschikbaarheid van technische aard? Het kan niet anders dan dat we er snel achter zullen komen. Stay tuned.

Geef een reactie

3 Comments