Vlucht naar voren heeft Jobbird laten struikelen

Een faillissementsverslag kan interessant leesvoer zijn. Als het faillissementsverslag (gedateerd op 11 januari 2019) echter Jobbird betreft dan is het gegarandeerd interessant leesvoer. Zo wordt de oorzaak van het faillissement van Jobbird in het verslag als volgt beschreven:

image

Jobbird was dus structureel verlieslatend en de tactiek om dan maar in meer landen hetzelfde trucje te doen, is niet gelukt. Een vlucht naar voren heeft het vogeltje uiteindelijk genekt.

Interessant is natuurlijk ook om te lezen dat tekorten in de exploitatie werden aangevuld door Jan-Peter Cruiming. Met alle bijkomende investeringen in technologie moet dat over de levensduur van Jobbird een formidabel bedrag zijn geweest. En dat alles om maar te bewijzen dat hij het na het succes van Nationale Vacaturebank nog wel een keer kon doen?

Niet alleen heeft Jobbird zich lelijk vertilt aan de ontwikkeling van een Europees platform, ook het op voorhand aannemen van medewerkers en huren van kantoorruimte klinkt behoorlijk ondoordacht.

En dan is er natuurlijk nog de verkoop van de failliete boedel, en ook dat is verdraaide interessant:

image

YoungCapital heeft voor daarmee voor bijna twee ton de boedel overgenomen en voor EUR 100.000 de naam Jobbird. Als je bedenkt hoeveel kabaal Cruiming heeft gemaakt dan zou alleen al de naam meer waard moeten zijn dan het totale aankoopbedrag. Maar ja, als je het bedrijf failliet verklaard dan moet je maar afwachten of er kopers zijn en wat ze willen bieden.

Overigens is er ten aanzien van de merknaam nog deze informatie te vinden in het faillissementsverslag:

image


Geef een reactie

4 Comments