Linkedin geeft aanleiding tot een feestje

Wat is er aan de hand?

Met Linkedin is het tegenwoordig steeds vaker feest. Neem nou vandaag. Linkedin instrueert me te vieren dat ik 5 jaar verbonden ben met een van mijn medewerkers.


 

Hoe zit het precies?

Zouden er werkelijk mensen zijn die periodiek ‘vieren’ dat ze op Linkedin met elkaar verbonden zijn? Ik geloof er niets van. Het gaat er bij mij niet in dat Linkedin hiermee in een bestaande behoefte voorziet. Ik geloof niet dat Linkedin hiermee een grote groep gebruikers ontlast van het dagelijks bijhouden van hun connectielustra. Of dat er mensen zijn die zich vertwijfeld afvragen wanneer ze nou eindelijk eens uitgenodigd worden voor een bilateraal(!) Linkedin feestje.

Natuurlijk verdient Thijs kudos dat ie al vijf jaar een fringe blogger in zijn netwerk duldt. Maar de connectie met Thijs bestaat bestaat ten hoogste infinitesimaal uit het feit dat we gelinked zijn op Linkedin. En de connectie ontstond lang voordat we deze op Linkedin beklonken.

Wat nemen we ervan mee?

Het wordt tijd dat Linkedin beseft dat het niet elke dat feest kan zijn.

Geef een reactie