Er is er weer eentje!!! Haveyoumet, een online referral site van eigen bodem

Haveyoumet logo, logotypeDe (soms minder) recente geschiedenis is bezaaid met online referral lijken zoals Jobflirters, Jobtippers, Recruitr, JobAmbassadors, Jobster, Zubka, Friendhunter en Spotajob, Whizper, Jobylon,CareerSonar, Whistetalk, GooodJob, WorkWith.Me,SocialCareer,SocialCruiter, Surge, PopHire, TopProspect, Bonu$box, KenjijiemandJobadvisor, Usersix, Gooozup, techTribe, Nexi, Zao, Zalp, Referagig, Jobhuk, Employyd en MyJobCompany en Fillip.

Gezien het grote aantal doden en het ontbreken van enige overlevende (voor zover ik weet) had ik verwacht dat het animo om een online referral site te starten eindelijk was verdwenen. Maar ik had het verkeerd. Want in mijn Twitter feed verscheen zomaar een advertentie van Haveyoumet. Een online referral site. Uit Nederland…


Homepage
De long homepage ziet er zo uit:

Haveyoumet homepage

En iets lager vinden we dan de vacatures, met de aanbrengbonus:

Haveyoumet vacatures

En als ik dan op een vacature klik krijg ik dit te zien:

Haveyoumet reactieformulier

Overigens is het niet voldoende om Jeroen te tippen, zo blijkt uit het onderschrijft bij deze vacature:

Haveyoumet kleine lettertjes

En hoe weet ik dat dan?

Overigens krijg ik ook nog een verrassing als ik op de knop verstuur aanbeveling! klik (waarom toch zo’n uitroepteken? Zou dat nou werkelijk de conversie verhogen??):

Haveyoumet LinkedIn

Hatseflats! Ik geef de sleutels van mijn LinkedIn account aan Haveyoumet. Dat is bijzonder…

Conclusie
Tja, het verleden leert dat online referral oplossingen wandelende doden zijn. Maar resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst. Dus wie weet…

Geef een reactie