Jobster.com de naam voor Young Capital’s expansieplannen?

Logotype JobsterDe oudjes onder ons zullen vast nog wel de naam Jobster herinneren, of anders wel de CEO van Jobster; Jason Goldberg. Goldberg is vooral bekend van zijn grote mond en zijn vermogen om enorme hoeveelheden geld van anderen over de kling te jagen. Niet slechts met Jobster ($52 miljoen verjubeld), maar ook met Fab (EUR 336 miljoen down the drain). 

Na het ter ziele gaan van Goldberg’s versie van Jobster heeft de naam zich lange tijd schuilgehouden. Tot oktober 2018, toen de naam Jobster.com werd gekocht door… Young Capital. Voor een slordige $200.000. Inderdaad, dezelfde Young Capital die niet veel later de overblijfselen van Jobbird voor een min of meer vergelijkbaar bedrag oppikte.

Als completdenker combineer je deze twee acties van Young Capital natuurlijk. Maar dat zou betekenen dat Young Capital al wist van het aanstaande faillissement toen ze de domeinnaam Jobster.com kocht. En dat de naam Jobbird zou moeten plaatsmaken voor de naam Jobster. Maar waarom? Toegegeven, Jobbird is een beetje een knullige naam en het logo doet pijn aan je ogen. En toegegeven, Jobster bekt veel lekkerder en zal het ook in Angelsaksische landen prima doen. En waarschijnlijk is de negatieve connotatie met Jobster en Jason Goldberg ondertussen wel verdwenen, uitgezonder online recruitment insiders.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat Jobster.com door Young Capital is gekocht als een naam om in enige toekomst te gebruiken. Voor haar internationale expansie of voor andere redenen.

Daarnaast zal Young Capital waarschijnlijk niet al te lang gebruik maken van een dubbele infrastructuur. Naast Jobbird heeft het bedrijf haar eigen website(s) en ik ga er gemakshalve vanuit dat het hemd nader is dan de rok. En dus dat de Jobbird infrastructuur gedumpt zal worden tenzij. En waarom zou je voor je eigen brand een andere naam gebruiken? Young Capital is in het buitenland ongetwijfeld ook een naam die je goed kan laden.

Dus ik wil dit stukje completdenken afsluiten met de verwachting dat de naam Jobster.com voor een nieuwe activiteit gebruikt gaat worden. Waarbij ik de hoop uitspreek dat het hopelijk niet om een online referral oplossing gaat. This time won’t be different

Geef een reactie

1 Comment