Recruiter, hier is je overzicht van cv’s met 21st century skills. Kom maar op met je vragen.

Wat is er aan de hand?

De arbeidsmarkt verandert steeds sneller. En dat al minstens sinds 1987. Daarom hebben we bedacht dat mensen 21e eeuwse skills meester moeten zijn. Nu de 21e eeuw ruimschoots is gedecimeerd is het hoog tijd om ons af te vragen: hebben onze kandidaten 21e eeuwse skills? En, zo ja, welke? Het antwoord op deze vraag vind je in een fraaie visual van Benjamin W. Broersma.

Hoe zit het precies?

Recent vond in Apeldoorn een hackathon plaats. Een hackathon – voor lezers uit de vorige eeuw – is een bijeenkomst waarin een multidisciplinaire groep onder tijdsdruk pizza omzet in proofs of concept. Het resultaat is vaak niet helemaal af. Op deze ‘visual’, bijvoorbeeld, is de pizza nog duidelijk herkenbaar. Een fraaie visual, dat wel, want hoverable.

In één oogopslag zie je voor welke sectoren en beroepen hoeveel mensen met hoeveel 21e eeuwse skills beschikbaar zijn. Het gaat dan om mensen met werkervaring in beroepen met die skills of mensen die zichzelf de skills toedichten. Geheel in de gedachte van Open Data heeft Broersma het recept van de pizza onder de pizza gezet.

Wat nemen we ervan mee?

Leuk. Lekker hoveren. Maar met deze pizza is onze honger naar open data toepassingen natuurlijk nog lang niet gestild. Sterker nog, dit smaakt naar meer. Laten we daarom de gulle vraag van Bas van der Starre herhalen: recruiters, doe suggesties over wat je wilt weten.

Geef een reactie