Vrouwen verdienen meer dan mannen. Krijgen ze ooit eveneel? Ja.

Wat is er aan de hand?

Vrouwen verdienen nog altijd minder dan mannen. Managers zijn evenwel steeds vaker vrouw. Vrouwen bepalen dus steeds vaker zelf wat vrouwen verdienen. Leidt dit tot gelijkere beloning? Voorlopig niet. Vrouwen betalen elkaar net zo minimaal als mannen vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Margriet van Hek.

Hoe zit het precies?

Vrouwen weinig betalen is heel eenvoudig. Iedereen kan het en het kan je veel geld opleveren. Maar vrouwen die minder verdienen dan mannen worden wel schaarser. Vrouwen zijn namelijk steeds vaker hoger opgeleid dan mannen. En dat merken ze in hun portemonnee. We bewegen dus toe naar een tijd waarin we vrouwen nog steeds achterstellen, maar waarin ze geen achterstandspositie meer hebben.

Wat nemen we ervan mee?

Al is het vooroordeel nog zo snel, de werkelijkheid achterhaalt het wel.

Geef een reactie