Young Capital gaat terug in de tijd met nieuw design van Jobbird

In de herfst van 2018 in wat ook de herfst van Jobbird’s eerste leven bleek te zijn, vernieuwde Jobbird haar vacaturesite naar de nieuwe standaard, gezet door Glassdoor en groot gemaakt door Google for Jobs. En dat zag er zo uit:

Combinatiepagina Jobbird

Jobbird koos hierbij voor de drie-koloms variant, met een smalle kolom voor de facets en brede kolommen voor het zoekresultaat van vacatures en de vacaturedetails van de actieve (aangevinkte) vacature. Hiermee volgde Jobbird de opzet van Indeed. Onder meer Monster, Glassdoor en Google for Jobs kozen voor een twee-koloms opzet waarbij de facets kolom verdween ten gunste van meer ruimte voor de twee resterende kolommen. De facets worden in dit geval boven het zoekresultaat geplaatst.

Mooie innovatie zou je denken. Maar de nieuwe overlords van Jobbird denken daar blijkbaar heel anders over…

Want na een redesign van de site is dit het resultaat:

Homepage

Dit is de nieuwe homepage:

Homepage Jobbird

Het woord saai komt spontaan bij me op, maar functioneel is het zeker ook. En het nieuwe logotype valt natuurlijk op. De niet zo fraai gestileerde papegaai is gebleven en het woord ‘jobbird’ toont een stuk robuuster. Ik vind het wel mooi. Ingewikkeld is weer de knoptekst: ‘Zoek vacatures’. Waarom niet gewoon ‘Zoek’? En hoe moet ik ‘vind de baan’ met ‘Zoek vacatures’ in mijn hoofd verenigen? Het doet al pijn voor ik goed en wel ben begonnen…Don’t make me think!

Zoekresultaatpagina
Maar ik ben een doorzetter en dus klik ik op de ‘Zoek vacatures’ knop

Zoekresultaatpagina Jobbird

Hola! Oude stijl zoekresultaatpagina! Waar is de combinatiepagina gebleven? Young Capital doet met deze pagina-indeling een stap terug!

We hebben facets en we hebben zoekresultaten en dat is het. Smal en weinig informatief, vooral omdat er bitter weinig informatie bij iedere afzonderlijke vacature wordt getoond. Ik zou graag het contracttype, het aantal uur, het vereiste opleidingsniveau en het salaris willen weten. Maar dat staat er allemaal niet bij. Jammer.

Wel intrigerend is de lijst ‘Gerelateerde functies’ in de facets kolom. Bij een lege zoekopdracht slaat deze lijst nergens op, maar als je op een beroep hebt gezocht zou dit interessant kunnen zijn.Mogelijk voer voor een andere posting.

Vacaturedetailpagina
En tja, als we een zoekresultaatpagina hebben dan is er ook een vacaturedetailpagina nodig:

Vacaturedetailpagina Jobbird

En daarmee is Jobbird weer een drietrapsraket geworden in plaats van zo’n mooie, glimmende tweetrapsraket. De horror…

Conclusie
Ik doe een kleine gok: onder deze UI ligt een heel ander systeem omdat Young Capital afscheid heeft genomen van de Jobbird technologie en daarvoor in de plaats haar eigen technologie onder de UI heeft gehangen. En Young Capital heeft geen combinatiepagina. Hopelijk laat Young Capital weten of deze gok correct is. O, en als Young Capital toch een antwoord geeft, laat dan meteen even weten wanneer jullie overstappen op de combinatiepagina? Of wat de reden(en) is/zijn om dat niet te doen? Hartelijk dank alvast!

Geef een reactie

3 Comments