Bayt volgt het voorbeeld van Indeed met nieuw zoekresultaatscherm

Logotype BaytDe nieuwe standaard; de door Glassdoor geïnitieerde en door Google for Jobs ‘populair’ gemaakte combinatie van de zoekresultaat + vacaturedetail schermen is een betere manier om werkzoekers door een aanbod van vacatures te laten scrollen, dit aanbod te verfijnen en op passende vacatures te solliciteren. En dat alles zonder van pagina te hoeven wisselen. Ondertussen hebben enige tijd geleden Indeed en Monster zich bij Google en Glassdoor aangesloten. Jobbird was ook een early adopter maar na de overname van Jobbid door Young Capital is deze verbetering helaas weer teruggedraaid.

Maar niet getreurd, want we een forse nieuwe adept, de grootste vacaturesite (aggregator)  in het .Midden-Oosten: Bayt.com.

Homepage
Dit is de homepage van Bayt:

Homepage Bayt

Als ik in bovenstaand scherm op de Search Jobs knop klik, krijg ik dit te zien:

Zoekresultaatscherm Bayt

Dit ziet er nog allemaal heel traditioneel uit; met een linkerkolom met facets en een rechterkolom met de zoekresultaten.

Maar dat veranderd allemaal als je op een vacature klikt, want dan krijg je dit te zien:

Zoekresultaatscherm Bayt

Hatseflats! Plotseling kijken we naar een 3-koloms schermstructuur, met een linkerkolom met facets, een middelste kolom met de zoekresultaten en een rechterkolom met de details van de actieve vacature. Deze schermindeling werd in de loop van 2018 geïntroduceerd door Indeed. En daarmee heeft Indeed weer een volger nadat Jobbird deze structuur noodgedwongen heeft laten varen.

Wanneer Bayt deze structuur heef geïntroduceerd weet ik niet, maar het is de volgende grote site in online recruitmentland die de gecombineerde zoekresultaat/vacaturedetail pagina adopteert.

Geef een reactie