Vacaturesites in Europa proberen komst Google for Jobs tegen te houden

Sloopkogel23 vacaturesites in Europa hebben een (overigens niet geheel verenigd) front gevormd om de komst van Google for Jobs tegen te houden:

In a letter to be sent to European Union competition commissioner Margrethe Vestager on Tuesday and seen by Reuters, 23 job search websites in Europe called on her to temporarily order Google [for Jobs] to stop playing unfairly while she investigates.

Verder heeft StepStone GmbH formeel een antitrustklacht ingediend. De Britse site Best Jobs Online en de Duitse Intermedia en Jobindex kunnen dat voorbeeld op korte termijn volgen.

De brief is niet openbaar, dus het is onduidelijk om welke vacaturesites het gaat. Zo is niet bekend of Nationale Vacaturebank in Nederland zich onder de 23 vacaturessites bevind.

Wordt vervolgd

Geef een reactie

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Het argument dat Google geen reclame(kosten) hoeft te maken is natuurlijk geen ridicuul maar en heel begrijpelijk argument. Tenslotte proberen zowel Google als de vacaturesites via dezelfde site (Google) hun waren aan de passerende bezoekers aan te prijzen. Alleen moeten de vacaturesites daarvoor betalen terwijl het voor Google zonder kosten kan. Niet geheel een level playing field

  Vacaturesites en aggregators voelen waarschijnlijk hun einde naderen en proberen met hun klachten richting de EU het onvermijdelijke nog even uit te stellen. Maar als alle andere Google verticals enige indicatie zijn dan is het onverbiddelijk een enkeltje richting The Walking Dead. Wie zou vacaturesites en aggregators missen als ze er niet meer zijn? Is er een gebruiker te vinden die op de bres zou gaan voor deze partijen? Want alleen als dat zo is maken vacaturesites en aggregators nog een kans.

 • Dirk Goossens
  says:

  Ze zeggen dat Google oneerlijk doet omdat Google geen reclame hoeft te maken. Dit lijkt me een ridicuul argument dat de wenselijkheid van Google Jobs versterkt.

  Zolang Google iedereen die volgens de regels (van Google) speelt gelijk behandelt is Google Jobs zeer welkom, dan speelt Google niet vals, integendeel, Google lost dan vals spel van de Indeeds onder ons op.

  Zodra, echter, Google resultaten hoger zet als bedrijven daarvoor betalen, zoals Google deed bij de shopping resultaten, dan is Google Jobs rijp voor miljardenboetes. Interessant.