StepStone krijgt een nieuwe CEO, in 2020…

Logo en logotype StepStoneStepStone is Duitslands grootste vacaturesite en al jaren toonaangevend in een weinig dynamische (want Duitse recruitment) markt. Hopelijk gaat dat veranderen als de veertiger Dr. Sebastian Dettmers het roer eind 2020 overneemt van Ralf Baumann die op dat moment met (vervroegd) pensioen gaat. Baumann heeft hier het volgende over te zeggen:

By arranging the succession well in advance, we are sending a strong signal of continuity to our employees and market partners. With Sebastian Dettmers, StepStone will be in the best hands for a successful future from 2021

Ik hoop dat er onder Dettmers een meer dynamische koers zal worden gevaren…

Want dit is nog altijd de zoekresultaatpagina van StepStone:

Zoekresultaatpagina StepStone

Een klassieke zoekresultaat pagina van waaruit een ferme spruitjeslucht opstijgt. En waarmee StepStone ernstig achterblijft bij haar grote collega’s/concurrenten (Monster, CareerBuilder, Google for Jobs, Indeed, Glassdoor en LinkedIn). Innovatie is blijkbaar onbekend binnen StepStone. En waar je StepStone leest kan je ook Totaljobs invullen, want daar is het niet veel beter gesteld met de vernieuwing van de vacaturesite.

Nog even voor de volledigheid, dit is de voor StepStone noodzakelijke vacaturedetailpagina:

Vacaturedetailpagina StepStone

En ter vergelijking, dit is de zoekresultaatpagina van CareerBuilder, waarmee in één klap beide bovenstaande pagina’s overbodig worden:

Zoekresultaatpagina CareerBuilder

Het is ondertussen echt geen rocket science meer, maar StepStone is er nog altijd niet aan toe gekomen. Mogelijk wordt haar aandacht teveel opgesoupeerd door juridische beslommeringen met Google (for Jobs) via de Europese Commissie.

We kunnen voorlopig niets anders doen dan af te wachten. Al mag er natuurlijk altijd een vogeltje op mijn schouder landen met interessant nieuwtjes in deze.

Geef een reactie