Job-talk laat nog één keer van zich horen, en goed.

Wat is er aan de hand?

Job-talk, de app waarmee je vacatures kon swipen, ís niet meer. Dat is voor de oprichters natuurlijk niet fijn. Maar de eerlijke uitleg die ze in het persbericht geven verdient een compliment.

Hoe zit het precies?

Onderstaand persbericht kregen we binnen:

Na een periode van 4 jaar pionieren en opschalen, stopt JobTalk met haar tinderachtige app voor de arbeidsmarkt. Het vinden van een baan is voor velen geen maandelijkse bezigheid. De frequentie waarmee de app wordt gebruikt door werkzoekenden was hierdoor laag. En éénmaal een baan gevonden, dan werd de app niet meer gebruikt en vaak verwijderd. Werkgevers bleken nog het meest actief. Vooral de vacatures die moeilijk in te vullen waren, werden graag geplaatst op JobTalk.

De oprichters van Job-talk hebben zich ingezet voor hun droom. Waar veel applicaties niet duidelijk maken wat ze doen was dit voor Job-talk zonneklaar: de tinder voor jobs.

Het gedroomde resultaat is echter niet bereikt. Tinder was om verschillende redenen geen goed voorbeeld voor de arbeidsmarkt. Een app is namelijk op vele manieren ontoegankelijk. Bovendien, rijk worden met een app lukt alleen als je flappy bird maakt.

Wat nemen we ervan mee?

De app mag dan niet in alle opzichten een goed voorbeeld zijn voor de arbeidsmarkt, het persbericht is dat wel. De dames lichten transparant toe waarom ze stoppen. Aan deze transparantie kan menigeen een voorbeeld nemen. Hulde.

Geef een reactie

1 Comment