Komt er binnenkort een nieuwe recessie aan? Google zegt: Nee!

Als gevolg van de meest recente berichtgeving op RecruitmentMatters, waarin Marc Drees Twitter van stal haalt, lijkt er voldoende reden voor voorzichtigheid met betrekking tot advies over economische ontwikkelingen.

En wat doe je in zo’n situatie? Dan vraag je dat dus niet aan een waarzegger! Dan vraag je dat aan Google, en ik heb haar een simpele vraag gesteld: Hoe vaak is in de afgelopen jaren melding gemaakt van het woord “recessie”?

Bovenstaande grafiek heeft mij spontaan mijn sombrero uit de kast doen pakken: er is binnenkort geen recessie op komst. Waarom niet? De grafiek laat prachtig het verschil zien 2008 en nu. En als je inzoomt dan krijg je dit:

De wisdom of the crowds is een fantasie. Miljoenen geloven in dat ene rund dat ooit zogenaamd gemiddeld werd gewogen; een fabel.

We weten niet of er een recessie aankomt, zelfs niet als Marc Drees het probeert aan te tonen terwijl hij zijn best doet om zijn eigen meting te beïnvloeden.

Geef een reactie