Uitzendkracht veel tevredener dan vaste kracht volgens WEC Social Impact Report 2019

Wat is er aan de hand?

Deze maand is het Social impact report verschenen van de world employment federation, de stem van arbeidsmarktmogelijkmakers. Het rapport beschrijft de verrassend positieve invloed van uitzendwerk op de maatschappij.

Enkele conclusies in het rapport zijn zonder meer opvallend te noemen. Maar één conclusie steekt met kop en schouders boven de rest uit: Uitzendkrachten zijn véél, véél, véél tevredener dan vaste krachten.

Hoe zit het precies?

Het rapport schrijft over uitzendkrachten in België:

En in de VS:

Dat zijn fraaie cijfers.

Vergelijk dit maar eens met de gemiddelde Nederlander:

Wat nemen we ervan mee?

72% van de Nederlandse werknemers is tevreden. Vergeleken met de 91% blije Amerikaanse uitzendkrachten steekt dat percentage mager af.

Maar laten we Amerikanen met Amerikanen vergelijken. 54% van de Amerikaanse werknemers is tevreden. Dit is extreem weinig vergeleken met de tevreden 91% van de Amerikaanse uitzendkrachten.

Het impact rapport van de uitzenders heeft me de schellen van de ogen doen vallen. De impact van uitzendwerk is velerlei, zeer positief, maatschappelijk zeer verantwoord. Uitzendwerk is een zegen voor de maatschappij en kent weinig nadelen. Lees zelf maar.

Geef een reactie