UWV gaat opnieuw bevallen van open arbeidsmarktdata

Kort nadat UWV voor het eerst met veel tamtam open arbeidsmarktdata het levenslicht deed zien, bleken deze data, ondanks dat ze zeer geliefd waren, niet levensvatbaar. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gegevens niet meer zullen worden gereanimeerd.

Maar laten we niet wanhopen. Hoop doet leven… Er is vast wel ergens een sprankje uit te putten. We proberen het gewoon. We gaan terug naar de bron, naar waar het allemaal begon, data.overheid.nl.

Warempel! Er is iets nieuws verschenen: “UWV Open Match Data”. Dit is een scoop!

UWV heeft op data.overheid.nl een kribbetje gecreëerd en gaat binnenkort opnieuw bevallen. Naar mijn verwachting in december. Er staat namelijk een beschrijving bij.

Deze dataset start per december 2019 en komt in plaats van de UWV Beroepenkaart-data (actueel t/m 20-11-2018) . De gegevens onder de open match data zijn vacatures en geanonimiseerde CVs in werk.nl. Voor deze set worden deze geaggregeerd 1) per beroep en 2) per viercijferig postcodegebied. In de specificatie onder de tab ‘Documentatie’ vindt u meer informatie over de data in deze dataset.

Hoera, joechei, zou het echt gaan gebeuren? Met Sinterklaas misschien? Mijn hart klopt in ieder geval vol verwachting!

Geef een reactie

2 Comments