Michel Rog, zet open arbeidsmarktdata op je kennisagenda!

Trouwe lezers van RecruitmentMatters weten dat het online recruitment landschap zit te springen om open arbeidsmarkt data.

Helaas is het in de afgelopen decennia voor bijvoorbeeld het UWV niet eenvoudig gebleken deze gegevens publiek beschikbaar te maken, zelfs niet toen dit als kerntaak benoemd werd en in het missie statement terecht kwam.

Comité Open Arbeidsmarkt Data

Om kamerleden, UWV en andere overheidsdienaren een handje te helpen met het in vrijheid stellen van geschikte arbeidsmarktinformatie, hebben betrokken partijen (waaronder uw toegewijde blogger) een klein jaar geleden een comité opgericht: het Comité Open Arbeidsmarkt Data.

Het is het comité gelukt om in korte tijd gezaghebbende partijen te betrekken, lijntjes te leggen naar belangenorganisaties en de politiek en proofs of concept te ontwikkelen. Nu is het moment aangebroken om de impact van het comité te vergroten door naar buiten te treden.

Concrete resultaten

Een van de meest voor de hand liggende, concrete publieke resultaten die het comité beoogt is dat open arbeidsmarkt data onderdeel wordt van de kennisagenda ‘Veranderende Arbeidsmarkt’.

De kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dit thema namelijk verder gaan onderzoeken. En dit kan natuurlijk niet zonder prominent aandacht te besteden aan de belangrijkste grondstof van de arbeidsmarkt: informatie over vraag en aanbod.

Het Comité verzoekt de voorzitter van de commissie, Michel Rog, om open arbeidsmarktdata toe te voegen aan de onderwerpen van de kennisagenda (naast platformeconomie, krapte op de arbeidsmarkt en robotisering), liefst vandaag nog.

Geef een reactie