UWV Open Match Data

Vol verwachting klopte ons hart, enkele dagen geleden. Het had er alle schijn van dat UWV nieuwe open arbeidsmarkt data zou gaan publiceren. Maar niet van plan enig risico te lopen heb ik mijn schoen gezet en fraai lied gezongen. En, jawel, vandaag was het zover.

Open data interesseert de gemiddelde recruiter weliswaar niets, zo laat Marc Drees niet na mij te bezweren, maar toch nemen we een kijkje.

Deze mail kreeg ik binnen:

Op data.overheid.nl staat inderdaad een hagelnieuwe set open data publiek beschikbaar:

De set bestaat uit twee bestanden:

De dataset bevat 146.337 records.

Dit is de kolominformatie:

PEILDATUM, BEROEP_CD, REFERENTIEBEROEP, BEROEPENCLUSTER_CD, BEROEPENCLUSTER, POSTCODEGEBIED, PROVINCIE, GEMEENTE, REC_TYPE, AANTAL, GEM_LEEFTIJD, AANTAL_MAN, AANTAL_VROUW, OPLNIV_GEM, ZOEKSTRAAL_GEM, AANT_JR_ERV_GEM, AANT_LEEFT_TOT_27, AANT_LEEFT_28_39, AANT_LEEFT_40_49, AANT_LEEFT_50_PLUS, AANT_LEEFT_ONBEKEND, AANT_UPW_0_8, AANT_UPW_9_16, AANT_UPW_17_24, AANT_UPW_25_32, AANT_UPW_33_PLUS, AANT_UPW_ONBEKEND, AANT_OPLNIV_1, AANT_OPLNIV_2, AANT_OPLNIV_3, AANT_OPLNIV_4, AANT_OPLNIV_5, AANT_OPLNIV_6, AANT_OPLNIV_ONBEKEND, AANT_WE_0_1, AANT_WE_1_3, AANT_WE_3_6, AANT_WE_7, AANT_WE_ONBEKEND

Dus?

Er zijn dus weer open arbeidsmarktdata. We kunnen opnieuw beginnen met graven. We kunnen ATS leveranciers opnieuw vragen deze gegevens in hun applicaties te stoppen met behulp van het eerste proof of concept.

Sinterklaas valt vroeg dit jaar.

Geef een reactie