Een vreemdeling in recruitmentland

Op dit platvorm ben ik een vreemdeling geworden. Een vreemdeling, foreigner of foraneo is ook een rol die ik vaak gebruik om innovatie mogelijkheden te zien of te volgen voor de organisatie waar ik voor werk.  Met de Corona of zoals internationaal aangeduid COVID-19 is nu bijna iedereen vreemdeling: vreemdeling op zijn werk en werkomgeving. Alles is veranderd en wij passen ons aan, ook op het werk.

Voor COVID-19 begon, vond ik geen aanleiding meer om hier te bloggen, wel las ik de blogs van Dirk, maar ik kon mijzelf niet motiveren. Ja hoor, zo af ten toe kwam er wel wat langs zoals Brainsfirst  die met hun hersenscan een pre-selectietool op de markt zetten. Maar net als bij COVID-19 is het begrijpen van iets nog geen garantie dat je de toekomst kan voorspellen, laat staan dat je net als bij voetbal de juiste spelers selecteert die altijd de wedstrijd winnen. Het blijft voetbal en recruitment. Je hebt tegenstanders en een omgeving die verandert waardoor zeker de huidige managers geen succesvol elftal kunnen leiden, met of zonder HR trainer langs de kant.

COVID-19 volg ik op de voet en zo kwam ik soms ook de HR en recruiters tegen die dapper ook hier een gat in de markt zien. COVID-19 heeft in Nederland zijn eigen Marc Drees als het om chrunchen van cijfertjes gaat en mijn blik werd verruimd. Daarnaast een hoop mensen die vertellen of oplossingen hebben over; hoe mensen weer moeten gaan werken, solliciteren, blijven werken, samenwerken, zich moeten ontwikkelen en ga zo maar door.

Via Foraneo deelde ik een blog van Facebook van hun career site. Het past naadloos in het bovenstaande rijtje van oplossingen en gaten in de markt. Waarom doet Facebook dat? Om zelf mensen te werven? Hun site was alleen al opvallend doordat die er is zoals die er is en geïntegreerd is met Facebook. Tijden geleden toen ik geen vreemdeling was in recruitmentland schreef ik over “The Battle of the Giants”, Facebook noemde ik toen een slapende reus. Is de reus aan het wakker worden? Vacatures spelen al een rolletje op Facebook zelf, maar wel een kleine.

Zeker niet de beste tool maar wel een platvorm dat snel kan worden opgeschaald. De career site gecombineerd met de tool om vacatures te plaatsen op Facebook heeft potentie. Als de reus echt wakker wordt blijf ik misschien een tijdje in Recruitmentland.

Geef een reactie