MAIN Capital koopt Textkernel

Textkernel keert terug naar de oude wereld. Nadat Textkernel in 2015 overgenomen werd door het Amerikaanse Careerbuilder kwam vandaag naar buiten dat Main Capital Textkernel koopt.

Textkernel behoeft voor de meeste van onze lezers geen introductie. Dit team bollebozen is in de categorie ‘Arbeidsmarkt’ namelijk al enige jaren kampioen in tekstontleding en het leggen van woordverbanden.

Main Capital is bij recruiters wellicht minder bekend; misschien van Connexys. Maar dat gaat veranderen. Main heeft namelijk een miljard in kas en oog voor de arbeidsmarkt.

De bredere HR-softwareruimte

Uit het persbericht:

Het huidige managementteam Gerard Mulder (CEO) en Guus Meijer (COO) blijven aan boord en blijven aandeelhouders van Textkernel.
Samen zullen Textkernel en Main zich richten op autonome groei en verdere ontwikkeling van het technologieplatform dat nodig is om de ambitieuze groeiplannen in de komende periode uit te voeren.
Daarnaast zal de combinatie een selectieve strategie volgen voor slimme acquisities in de bredere HR-softwareruimte.

Gerard Mulder, CEO van Textkernel: “We zijn verheugd met de steun van Main Capital Partners om onze ambitieuze uitbreidingsplannen voor de toekomst te realiseren. Ondanks de uitdagende economische context zien we voldoende groeimogelijkheden in diverse klantsegmenten en geografische gebieden. Door Main Capital als strategische investeringspartner te hebben, kunnen we profiteren van hun diepgaande expertise en diverse SaaS-netwerk. We kijken ernaar uit om onze visie waar te maken als AI-leverancier voor bedrijfsleiders die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen om hun meest urgente uitdagingen op het gebied van talentverwerving en management op te lossen. “

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners: “Er is een sterk potentieel zichtbaar in dit specifieke deel van de HR-softwaremarkt. We kennen het managementteam van Textkernel al jaren en zijn verheugd met de mogelijkheid om samen te werken. We zijn onder de indruk van het feit dat het bedrijf in staat is om op een winstgevende manier autonome groei te realiseren en tegelijkertijd internationaal uit te breiden. ”

Wat nemen we ervan mee?

Careerbuilder en Textkernel blijven samenwerken. Ze hebben een licentieovereenkomst getekend voor meerdere jaren. Maar de dubbele strategie om Textkernel autonoom te laten groeien én te laten bijdragen aan Careerbuilder’s ‘Supply and Demand portal’, zo kun je achteraf concluderen, bood geen zaligmakende voorwaarde voor eeuwige trouw.

Geef een reactie