International deal gateway: not interested

Wat is er aan de hand?

In recruitment is persoonlijk contact belangrijk. Of je nu iemand aanneemt of zelf aangenomen wilt worden, je wilt weten met wie je van doen krijgt. Ook als je een recruitment bedrijf koopt of verkoopt wil je weten wie die ander is. Dit geldt voor bijna iedereen. Van groot belang hierbij is of de ander begrijpt wie je bent of wat je bedrijf doet.

Daarom is het opvallend hoe doorzichtig men bij het liegen van contact vaak te werk gaat; bij het benadrukken van een persoonlijke band of een bijzondere connectie waar die overduidelijk niet bestaat.

Meestal is dat niet erg. Een streng spamfilter houdt veel tegen. Maar soms slipt er iets tussendoor.

Hoe zit het precies?

Vandaag kreeg ik deze e-mail:

We have mutual connections, here’s your personal invitation

Vertaling:

Hoi Dirk,

Ik hoop dat deze e-mail je goed bereikt en dat je bedrijf blijft groeien en bloeien in deze ongekende tijd.

Ik wilde persoonlijk contact opnemen en je uitnodigen om lid te worden van International Deal Gateway, een online wereldwijde dealgemeenschap op uitnodiging, exclusief voor uitzonderlijke bedrijfsleiders, gescreende ondernemers, investeerders en familiebedrijven. Samen delen onze leden wereldwijde deals en zoeken ze directe investeringsmogelijkheden die niet via traditionele bronnen beschikbaar zijn.

Het lidmaatschap is gratis en het duurt maar een minuut om je aan te melden. U kunt de laatste aanbiedingen in uw inbox verwachten via onze nieuwsbrief die alleen voor leden is bedoeld. Verken daarnaast onze bibliotheek met deskundige artikelen, waaronder ondernemerschap en de toekomst van de outsourcing van bedrijfsprocessen en 5 vragen voor onze experts: impactbeleggen.

Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in de Deal Gateway-community! Als je vragen hebt, neem dan contact op om te chatten.

Niet geïnteresseerd

Een familiebedrijf heb ik niet. Een uitzonderlijke bedrijfsleider vind ik mezelf ook niet. Investeren in de arbeidsmarkt en in mijn medewerkers, ja dat probeer ik te doen, maar dat bedoelen ze niet.

Dat betekent dat ze mij aanschrijven als ‘gescreende ondernemer’. Maar dat kan volgens mij ook niet juist zijn. Mijn vrouw hebben ze in ieder geval nog niet gesproken, dus van serieuze screening kan geen sprake zijn.

En zelfs dit is nog niet het ergste. Het ergste is dat Lindal zich introduceert met de opmerking dat we gemeenschappelijke connecties hebben en dat ie me daarom persoonlijk uitnodigt. Is ie dan echt vergeten dat we direct gelinkt zijn als gevolg van hoe bijzonder en uniek hij me in mei vond? Betekende dat dan helemaal niets?

Ik begin spontaan te twijfelen of de ‘sleutelfiguren’ die zij voor je willen sourcen wel echte sleutelfiguren zijn.

Nee dus. Deze meneer, die zoveel interesse geniet van de dames om hem heen, is allerminst exclusief. Je vindt hem overal.

Wat nemen we ervan mee?

Het ligt voor de hand dat Lindal de andere supersterren met even weinig interesse screent. Wat een teleurstelling! Heel even denk je dat je bijzonder bent en onderdeel van een hechte groep hoogaangeschreven superster-bff’s. Totdat je droom uiteenspat op de treurigste constatering van de dag:

I refuse to join this club that would have me as a member.

En nu moet ik dus de avond doorkomen met het knagende besef dat ik deze unieke mogelijkheid om toegang te krijgen tot exclusieve investeringsmogelijkheden, die ik niet uit traditionele bronnen kan putten, misloop. En ook de deskundige artikelen over impact investment. Maar ja, ik moet me erbij neerleggen: Lindal is niet in mij geïnteresseerd.

Exclusiviteit blijkt dus ook vandaag niet voor mij weggelegd. Er rest weer eens niets dan heil zoeken in inclusiviteit. Het is niet anders.

Geef een reactie