SVB Overheidsorganisatie van het jaar!

Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020 | Shortlist bekend | 8 september

2020 is nog niet voorbij, maar de overheidsorganisatie van het jaar is alvast bekendgemaakt. De shortlist kwam in september naar buiten. Naast de sociale verzekeringsbank dongen onder meer de explosieven opruimingsdienst en UWV mee.

Juryoordeel

De focus op innovatie en het verbeteren van de ervaring voor de burger zijn belangrijke elementen in het profiel van de SVB. Er heerst een positieve en open sfeer met een nadruk op samenwerking en als resultaat indrukwekkende productiecijfers en klanttevredenheid. Problemen en uitdagingen worden niet uit de weg gegaan, maar actief opgezocht en aangepakt. 

Er is bij de SVB altijd mogelijkheid om kwesties bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te zoeken door middel van initiatieven als Garage de Bedoeling, de Werkplaats Schulden en het ABBA-systeem (Algemene Beginselen van Behoorlijk Afwegen).

De medewerkers van de SVB voelen een sterke verbondenheid met de organisatie en zijn trots op het werk dat zij leveren. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan het meervoudig perspectief en ligt er binnen de organisatie een sterke focus op innovatie, middels bijvoorbeeld het innovatielab Novum. Dit is een voorbeeld van de proactiviteit, het enthousiasme en het gevoel voor maatwerk binnen de SVB.

Wat nemen we ervan mee?

SVB, van harte gefeliciteerd, knap gedaan! En laten we niet vergeten om onze eigen blogger Joes van Dijk in het zonnetje te zetten. Joes is namelijk interim hr manager bij de SVB. Joes, gefeliciteerd! We hopen van harte dat je weer vaker gaat bloggen nu de prijs binnen is.

Geef een reactie