RecruitmentMatters: kwaliteitsjournalistiek

Wat is er aan de hand?

RecruitmentMatters deed gewag van een opvallende advertentie van Waternet. Dit kwam de auteur op een schrobbering te staan van niemand minder dan Marc Drees.

Hoe zit het precies?

Coprolalie is van alle tijden, maar geen gemeengoed in recruitment. Gelukkig maar.

Dat Twitter de drempel voor schaamte heeft verlaagd is, evenwel, een open deur. Dit verklaart, wellicht, waarom Waternet besloot zich op Twitter van onderhavig stijlmiddel te bedienen.

Het is mogelijk dat dit geen navolging krijgt. Maar als je Twitter als ventilator ziet en constateert dat de coprolaliek de ventilator raakt, dan is het de taak van een kwaliteitsfringerecruitmentblog om hier verslag van te doen zodra het er lucht van krijgt.

Wat nemen we ervan mee?

De coprolaliek in het blog strookt met de feiten en is informatief en relevant. De reactie van Marc Drees is daarom onverteerbaar. Drees sleurt de term journalistiek door de drek. De kwaliteitsmaatstaven van RecruitmentMatters zijn hoog en volledig intact. De onbezonnen reactie van Drees doet hier niets aan af.

Geef een reactie

2 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Ik kan me nog herinneren dat ik met walging en afschuw keek naar een verzameling coprolieten (inderdaad: drollen) van de (uitgestorven) grottenhyena. Dit was in mijn studietijd, dus lang, lang geleden. Ik vroeg mij af waarom de onderzoekers er niet voor hadden gekozen deze strontolieten direct na het opgraven ervan te vernietigen. Ik was echter te jong en daardoor te verlegen om dit te vragen. Ondertussen zijn coprolieten een normaal onderdeel van het verder prachtige vak van de paleontologie. The terror.

  Daarom heb ik er dit keer wel voor gekozen te reageren, wetende dat dit het veel te korte lontje van desbetreffende auteur zou laten ontbranden. Waarvan akte. Waternet is natuurlijk primair schuldig aan rioolgedrag, maar Goossens heeft de kat op de coproliet gebonden en heeft daarmee dito kat uit de zak laten komen. En krijg zo’n beest nog maar eens terug zonder je handen heftig te besmeuren.

  Kort en goed; ik introduceer disciplinaire maatregelen om paal en perk te stellen aan wat op dit kwaliteitsblog gepubliceerd kan en mag worden. Te beginnen met Goossens, die een ferme mondwassing met groene zeep te wachten staat, alsmede de cursus “smetvrij schrijven” dient te volgen alvorens een volgend blogje alhier te plaatsen. Alle andere auteurs, mijzelf uitgezonderd natuurlijk, zullen dezelfde behandeling moeten ondergaan. Met een kraakhelder en geurvrij blog tot gevolg. Hoezee!

  • Dirk
   says:

   Beste Marc, jouw rammelende betoog baart me dusdanig zorgen dat ik uit pure schrik de ‘verwijder’ knop niet kan vinden. Daarom merk ik op dat in jouw studententijd de paleontologie nog in de kinderschoenen stond. Je kunt daar geen valide analogie uit putten die van toepassing zou kunnen zijn op een volwassen discipline als de journaleske fringeblogosferiek. Laten we dit excrement daarom zo snel mogelijk afbreken en waar nodig van tafel vegen.