NationaleVacaturebank zoekt weer eens ‘iemand’

Wat is er aan de hand?

Gisteren vroeg een gewaardeerde klant van mij of er werk is voor iemand met verstand van narrowcasting. En toen viel mijn oog op deze vacature:

‘Briljant!’, dacht ik. Meer narrow casten dan zoeken naar ‘iemand’ is onmogelijk. Hier zit een marketing meesterbrein achter. Dat kan niet anders.

Hoe zit het precies

Dol van enthousiasme over zoveel inventiviteit en originaliteit nam ik contact op met zuurblogger Marc Drees, met de vraag of hij zoiets al eens had gezien. Hij is per slot van rekening iemand die het kan weten.

Drees wist mij te melden dat het hier waarschijnlijk een vergissing betrof, dat hier een standaard waarde te zien was. En, zowaar, Drees had gelijk.

Plotseling zag ik overal vacatures voor ‘iemand’.

Wat nemen we ervan mee?

In tegenstelling tot wat ik dacht is originaliteit hier ver te zoeken. Er is juist sprake van luiheid. Er zijn standaardwaarden ingevuld.

Erger nog, het gaat hier om een copy paste vacature of, nóg erger nog, een automatisch overgenomen robotvacature. Kijk maar eens naar de ‘overleden’ taalinstelling.

Er zit niets anders op dan mijn pleidooi aan NationaleVacaturebank te herhalen:

NationaleVacaturebank, willen jullie alsjeblieft al jullie vacature advertenties handmatig controleren en jullie spider een draai om zijn oren geven? Anders lopen werkzoekers tegen vreemde vacatures aan en houd ik geen tijd over om te bloggen.

NationaleVacaturebank, willen jullie alsjeblieft geen zombie vacatures plaatsen?

Geef een reactie