Indeed raakt gevoelige snaar en ontdooit blogger

Wat is er aan de hand?

Reclames zie ik bijna nooit. Een televisie heb ik niet. Mijn spamfilter is meedogenloos. Slimme tooltjes onderdrukken op het internet advertenties. Maar zojuist werd ik toch geconfronteerd met een commercial.

Indeed kiest voor een nummer van Andra Day dat gaat over doorzettingsvermogen in zware tijden en over van betekenis zijn voor anderen.

En ik moet eerlijk zeggen, dit raakte bij mij meteen een persoonlijke, gevoelige snaar. Ik heb geen idee wat dit filmpje met anderen doet. Ik heb geen idee of het gepast is. Maar hieronder lees je mijn vrijdagmiddagontboezeming.

Te emotioneel?

Misschien komt het doordat de boodschap van Day overeenkomt met mijn geloof in de kracht van inclusiviteit.

 “I think you just remind them of their value, you remind them of their purpose. You remind them that you are not here just to exist, you’re here to impact people in their lives…I think it just reinforces that.”

Andra Day

Misschien komt het door de prille hoop, die ik koester, dat de arbeidsmarkt veel sneller gaat herstellen dan we nu voor mogelijk houden.

Misschien komt het doordat ik afgelopen week, elke dag van half acht in de ochtend tot half elf in de avond, gewerkt heb voor wat ik waard was, om de arbeidsmarkt op orde te brengen, omdat ik geloof dat die beter kan. Misschien ben ik daar een beetje moe van geworden en emotioneel.

Misschien komt het doordat ik al veel te lang alleen op kantoor werk terwijl mijn medewerkers thuis werken. Misschien komt het doordat ik het tafelvoetballen mis.

Misschien komt het doordat mijn moeder gisteren te horen heeft gekregen dat ze een prik krijgt en binnenkort na een jaar eindelijk haar kleinkinderen kan knuffelen. Misschien komt het doordat mijn vrouw zwanger is en ik hoop dat het kleintje in een wereld terechtkomt die anders is dan die van vandaag.

Misschien komt het door het beluisteren van het originele nummer op Youtube. Door de clip die herinneringen terugbracht aan mijn neef, die leed aan ALS. Misschien was het de herinnering aan de indrukwekkende manier waarop zijn vrouw en hij lieten zien hoe je zo’n wrede speling van het lot kunt dragen en kunt omzetten in inspiratie voor anderen.

Ik weet niet hoe het precies zit…

En dan is het filmpje na 15 seconden eensklaps voorbij…

Bonusmateriaal

RecruitmentMatters maakt geen reclame. Vandaag maak ik een uitzondering. Indeed heeft het op dit blog vaak moeten verduren. Van voortrekkerij is dus geen sprake.

Soms is reclame namelijk prachtig. In ieder geval voor sommigen. Dat weet ik nu. Maar soms is reclame te kort. Daarom plaats ik hieronder de Engelse versie van het filmpje hierboven. Die is twee keer zo lang.

Voor wie er nog geen genoeg van heeft staan hieronder nog de songtekst en het originele nummer.

Rise Up

You’re broken down and tired
Of living life on a merry go round
And you can’t find the fighter
But I see it in you so we gonna walk it out
And move mountains
We gonna walk it out
And move mountainsAnd I’ll rise up
I’ll rise like the day
I’ll rise up
I’ll rise unafraid
I’ll rise up
And I’ll do it a thousand times again
And I’ll rise up
High like the waves
I’ll rise up
In spite of the ache
I’ll rise up
And I’ll do it a thousand times again

For you
For you
For you
For youWhen the silence isn’t quiet
And it feels like it’s getting hard to breathe
And I know you feel like dying
But I promise we’ll take the world to its feet
And move mountains
Bring it to its feet
And move mountainsAnd I’ll rise up
I’ll rise like the day
I’ll rise up
I’ll rise unafraid
I’ll rise up
And I’ll do it a thousand times again

For you
For you
For you
For youAll we need, all we need is hope
And for that we have each other
And for that we have each other
And we will rise
We will rise
We’ll rise, oh, oh
We’ll riseI’ll rise up
Rise like the day
I’ll rise up
In spite of the ache
I will rise a thousand times again
And we’ll rise up
High like the waves
We’ll rise up
In spite of the ache
We’ll rise up
And we’ll do it a thousand times again

For you
For you
For you
For you

Ah, ah, ah, ah

Still here? Fijn weekend!

Geef een reactie

4 Comments