Van Dale zoekt iemand met minimale basiskennis van het Wereldwijde Web

Wat is er aan de hand?

Vacatures draaien allang niet meer om beroepen. Ze draaien om skills! Maar wat zijn skills? Daarover zijn de experts het niet met elkaar eens. Gelukkig is er de dikke van Dale. Daarin kun je woorden opzoeken!

Maar wat doe je als je onderweg bent en net toevallig vandaag besloot om dit driedelige boekwerk eens thuis te laten? Dan kun je terugvallen op de digitale variant. Helaas kan dit je duur komen te staan. Want Van Dale heeft besloten wraak te nemen op het internet.

Hoe zit het precies?

Als je ‘skill’ opzoekt in het gratis woorden boek van Van Dale dan kom je van een koude kermis thuis: geen resultaat.

Oei! Een knetterende taalfout. Oké. Kan gebeuren. Van Dale is van de woorden, niet van de taal. Van Dale wil laten doorschemeren dat het woord mogelijk wel in het niet-gratis woordenboek staat. Maar waarom geven ze daarover geen duidelijkheid?

Ik moet ernaar gissen of zoeken in hun grootste woordenboeken wel resultaat oplevert. Gelukkig mag ik dit gratis uitproberen. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

Na het invullen van wat gegevens sturen ze mij een nieuwsbrief(!) met een activatielink.

Zoiets heb ik nog nooit gezien. Dat kan niet kloppen, lijkt me. En, toevallig of niet, de link werkt niet.

Dan maar gebruik maken van de optie om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Au. Een reCAPTCHA. reCAPTCHA’s begrijpen mij vaak niet. Gelukkig ken ik deze al. Bij deze moet je alle parkeermeters én een brievenbus aanvinken. Dan mag je verder.

Eindelijk! ingelogd!

Mijn naam is veranderd in ipuser_generic, maar ik ben binnen.

Alleen kan ik niets selecteren. De i-functie en de ?-functie zijn grijs en niet aanklikbaar. Ik weet genoeg.

Wat nemen we ervan mee?

Van Dale zoekt iemand. Ik weet niet of ze het zelf doorhebben, maar ze hebben iemand nodig met skills op het gebied van het wereldwijde web. Ken je zo iemand? Haal die dan alsjeblieft over om een open sollicitatie te versturen.

Zodra Van Dale de eenentwintigste eeuw heeft betreden hoop ik de definitie van skill alsnog te vinden. Tot die tijd blijft het gissen naar de ware betekenis. Voor dit moment vraag het wel even aan Google…

Emoticons schieten tekort. Schiet mij maar lek.

Geef een reactie