Klein leed: Monster(board)’s 404-pagina

RM_emoticon_huilenEr wordt meestal schouderophalend over gedaan, maar ik weet niet wat het met de rumour around de brand doet: dead-end pagina’s. Een pagina waarbij je als bezoeker bedenkt: nu is het genoeg, deze site is me geen hoge bloeddruk waard.Een pagina waar je niet verder kan en de site je ook op geen enkele manier te hulp schiet. Een pagina waar je niets, maar dan ook helemaal niets aan hebt.

Zo’n pagina is de quasi leuke 404-pagina van Monster(board). Veel sites proberen iets leuks te verzinnen voor hun 404-pagina, de pagina die in beeld komt als de in de url aangegeven pagina niet bestaat. Maar als leuk niet hand-in-hand gaat met behulpzaam dan wordt leuk al heel snel irritant:

Monsterboard 404-pagina

Deze 404-pagina van Monster(board) is dus irritant. Want in plaats van voor mij relevante bewegwijzering te tonen (bijvoorbeeld op basis van mijn acties op de site tot op dat moment) kiest Monster(board) ervoor om mij een beetje uit te lachen. Hahaha, de url die je hebt ingevoerd bestaat helemaal niet. Dombo, sukkel, knoeier, leer typen! Enorme confidence booster, deze 404-pagina. Ik hoop dat niemand daar een voorbeeld aan neemt.

Wees attent voor je bezoeker en wees vriendelijk en vooral behulpzaam op het moment dat de bezoeker het even niet meer weet. Daar bouw je loyaliteit mee.

Geef een reactie