Unfortunately. Eindelijk een waardevolle AI toepassing

Human vs. AIWat je er ook van mag vinden, artificial intelligence (AI) is booming Starry-eyed start-ups moeten minimaal AI in hun pitch hebben, anders valt er geen dollar of Euro op te halen. En als de cool new kid on the block het heeft, kunnen bestaande partijen niet achterblijven. Anders behoor je tot de oude garde die niet vernieuwt. En dat is stilstand. En dat is op haar beurt weer achteruitgang.

Wat de werkelijke meerwaarde van AI binnen de arbeidsmarkt is, kan ik niet bepalen. Tussen enerzijds zeer zichtbare mislukkingen bij gevestigde partijen (Amazon, Microsoft) en anderzijds de overspannen beloftes van new entrants ligt (hopelijk) een wereld van min of meer zinvolle toepassingen.

En één zo’n toepassing is Unfortunately.

De homepage
Dit is de prachtig vormgegeven (long) homepage van Unfortunately:

Unfortunately - homepage

En wat heeft Unfortunately ons te bieden:

Get well-written AI-generated rejection emails that reduce your writing time by 95% so you can focus on the things you love.

WELKE RECRUITER WIL DIT NIET? Automatisch gegenereerde afwijzingen scheelt een bak met werk en als AI nog een handje meehelpt dan is het natuurlijk nog veel beter (helemaal als je het in de afwijzing e-mail melding maar van dit feit).

En zo mogelijk nog beter, het is gratis! Kijk maar:

Unfortunately - homepage - 2

Er is overigens ook een betaalde variant met GPT-3:

Take your rejections to the next level with industry-specific language and nuance.

Briljant, iedereen weet hoe donders goed GPT-3 werkt!

Voorbeelden van afwijzing e-mails

Dan hieronder een aantal voorbeelden van afwijzing e-mails; op dit moment helaas alleen bedoeld voor investeerders die startup oprichters moeten afwijzen:

Unfortunately - rejection e-mail

Machtig mooie bullshit reden “how engagement will persist post-COVID”. Dat kan alleen AI maar verzinnen. Toch?

En wat te denken van deze afwijzing

Unfortunately - rejection e-mail - 2

We’ve decided not to move forward because we don’t know what potential exit opportunities could look like. Zo’n afwijzing geeft toch een warm en fuzzy gevoel terwijl je keihad wordt gedumt. AI, chapeau!

En dan deze:

Unfortunately - rejection e-mail - 3

We are cheering you on from the sidelines. Klinkt lekker, maar zegt niets. En ook daarin blnkt AI uit. Indrukwekkend.

Er is nog geen AI-generated rejection email voor sollicitanten, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Tot die tijd is Unfortunately te gebruiken door investeerders maar hopelijk komt daar heel snel verandering in. Recruiters zitten hierop te wachten!

You read it first on RecruitmentMatters

h/t Glen Cathey

Geef een reactie

2 Comments
  • Dirk
    says:

    “Jij bent precies zo iemand die bij ons bedrijf past! En je hebt de juiste skills, maar we zien op dit moment helaas niet welke plek jij kunt innemen in de diversiteit van ons team naar de toekomst toe. Check ons e-book!”