Utrecht Region blaast (een beetje) mist in de arbeidsmarkt

International Welcome Centre Utrecht Region heeft een job-portal toegevoegd aan haar website! Dit kreeg ik te horen van een tipgeefster.

Expats zijn big business. Maar toch ken ik op de Nederlands arbeidsmarkt voor expats eigenlijk alleen I am Expat. Concurrentie voor deze club door een club als Utrecht Region zou een mooie scoop zijn voor RecruitmentMatters. Zou. Want in werkelijkheid blaast Utrecht Region alleen maar een beetje mist in de arbeidsmarkt, zo blijkt bij nadere inspectie.

Let’s check it out

Dit is de homepage. Ik klik op ‘Werk’. Zou ik daar de nieuwe job portal vinden?

Nee. Ik kan wel doorklikken naar Finding a job. Zou daar de nieuwe job portal staan?

Nee. Onderaan de pagina staat wel een link naar Job portal.

Ik scroll naar beneden. Alles voor een scoop!

‘Go to job portal’ staat er!

Volgens mij ben ik warm. Gezien het aantal klikjes dat ik moet doen om bij de portal te komen is de kans groot dat nog niemand deze ooit heeft gezien. Dat zou betekenen dat ik echt een scoop te pakken heb!

Trillend van spanning en met mijn hart kloppend in mijn keel klik ik door.

Maar wat is dit nu? Dit is geen concurrent voor I am Expat! Dit is enkel en alleen een miniatuurversie van I am Expat. Heb ik daar al die klikjes voor gedaan?

Waarom adverteert Regio Utrecht hiermee? Waarom verwijzen ze expats niet gewoon direct door naar de originele website op normale grootte? Dat is toch veel duidelijker?

Wie heeft er nou iets aan een verstopte mini-portal? Waarom al deze moeite? Zoveel vragen…

Geef een reactie