YoungCapital wil voor 5 ton/EUR 0 op de eerste rij zitten

Zak met geldKan iemand zich Herman van Campenhout nog herinneren? De door Egon Zehnder aangedragen kandidaat voor de positie van CEO bij USG nadat Ron Icke zijn congé had gekregen? Campenhout was vier maanden na zijn aanstelling alweer vertrokken.

Extra kosten voor dit intermezzo waren tussen de EUR 1,5M en EUR 2M. Waarbij een slordige EUR 500.000 de search fee van Egon Zehnder zou betreffen. Best veel voor een uitzender.

En nu lees ik dit op LinkedIn:


LinkedIn posting Hugo de Koning

Gaat YoungCapital ook EUR 500.000 betalen voor deze zoekopdracht?Gezien de ambitie die het bedrijf uitspreekt lijkt het me niet meer dan redelijk, ook al is het een astronomisch bedrag. Maar de toekomstige YoungCapital CCO is het schaap met de vijf poten. Dus dat mag wel een Eurootje kosten. De goede vrouw/man moet ook nog even de Europese strategie vormgeven/invullen. Bepaald geen sinecure.

Maar merkwaardig genoeg blijkt er ook Zeeuwse zuinigheid uit de post van Hugo de Koning. Want aan het einde roept de tijdelijke hunter zijn lezers op om te reageren op deze positie. Ik ben benieuwd wat Egon Zehnder daarvan vindt…

Geef een reactie

5 Comments