The Works

Een opvallend bericht vandaag. YoungCapital, al 20 jaar bezig, presenteert THE WORKS. De holding van YoungCapital krijgt een eigen gezicht. Ineke Kooistra is naast CEO YoungCapital nu ook CEO van de holding.

Het is opvallend dat YoungCapital iets nieuws doet zonder het oude los te laten. Ik vraag me af waarom ze daarvoor kiezen. Maar een nieuwe naam zal de hyper groei zeker ten goede komen. YoungCapital is als naam toch een risico als je hyper wilt groeien.

De ambities liegen er overigens niet om. YoungCapital wil met Jobbird de strijd aan met Indeed. Indeed is van Recruit. Recruit is de 500 kilo gorilla in recruitment land. Recruit is ook eigenaar van Glassdoor. En Indeed doet tegenwoordig ook flex. Recruit doet zo’n beetje alles. The works, zogezegd. Net als THE WORKS.

YoungCapital begon als niche speler maar presenteert zich nu als generalist. Ik ben zeer benieuwd wanneer ze Recruit voorbij zullen streven.

Naschrift: Ineke Kooistra geeft desgevraagd aan dat de losse labels niet zullen verdwijnen. THE WORKS is wat YC Group was. Onduidelijk blijft waarom iets saais als een holding aantrekkelijk gemaakt wordt. Of voor wie.

Geef een reactie