Google zet Prorail campagne op het verkeerde spoor (resolved)

Salaris is voor sommige Prorail aspiranten een hot issue. Het is soms nodig om de verwachtingen te temperen. Het helpt dan niet als Google tegenwerkt. En dat is in de Prorail campagne voor treinverkeersleiders helaas wel het geval. Google zet mensen die zoeken op ‘salaris treinverkeersleider’ namelijk al enige tijd op het verkeerde spoor.

Mensen die op de eerste link klikken krijgen direct een excuuspagina te zien. Mensen die op de derde link klikken krijgen de juiste informatie te zien, maar dat zijn er maar heel weinig.

Dit is niet best. Zo sta je in één keer twee nul achter.

Omdat de link maar niet verdwijnt en omdat ik Prorail een warm hart toedraag heb ik besloten aan de bel te trekken. Hieronder geef ik bovendien ongevraagd een tip.

Tip

Verwijder de link in Google Search Console, bij verwijderingen. Dan is de foute informatie direct verdwenen.

Update: de social media sentinel van Prorail, Obi4Wan, heeft dit bericht 14:44 opgepikt. Laten we eens kijken hoe snel het bij de juiste persoon terechtkomt.

Update: Prorail heeft de link laten verwijderen en ook nog de moeite genomen om een bedankje in onze digitale brievenbus achter te laten voor onze ongevraagde tip. Altijd fijn als vrijwilligerswerk niet onopgemerkt voorbijgaat. Ik hoop dat er verder geen bladeren meer op de rails dwarrelen in de campagne, want als verkeersleiders niet gevonden worden dan staan we straks in de file.

Geef een reactie