ZipRecruiter in voetsporen Monster

Logo ZipRecruiterEerder deze maand meldde vacaturesite ZipRecruiter het volgende:

[…] ZipRecruiter announced a new partnership with leading workplace culture and compensation monitoring site Comparably, integrating company reviews, salary information, and more into ZipRecruiter’s company pages.

En daarmee volgt ZipRecruiter het voorbeeld van Monster, maar dan wel met een slordige 5 jaar vertraging. Waarbij de samenwerking tussen Monster en Kununu alweer enige tijd geleden is beëindigd. En dat zal niet wegens overweldigend succes zijn geweest.

Maar dat zegt natuurlijk niets (of in ieder geval niet alles) over de kansen van deze nieuwe samenwerking.

Waarom gaat ZipRecruiter deze samenwerking eigenlijk aan? Nou, hierom:

“ZipRecruiter is committed to making the job search process as transparent as possible as we connect job seekers to their next great opportunity,” said Ian Siegel, ZipRecruiter CEO and co-founder. “Giving job seekers more information leads to better decisions, stronger job matches, happier employees and employers, and a better functioning market overall.”

De tranen schieten mij spontaan in de ogen bij het lezen van zoveel onbaatzuchtige goedheid. En dat door zoiets simpels als aanvullende werkgeversinformatie een beter functionerende markt ontstaat is helemaal ongelooflijk! Siegel verdient olympische medailles, en wel nu! Ik heb meteen een mandje aandelen gekocht (spoiler alert: ironiie).

Nog een laatste parel van ZipRecruiter:

ZipRecruiter is committed to connecting job seekers to their next great opportunity, keeping them informed with relevant information along the way.

Wat zegt ZipRecruiter hier nou weer? Dat gedurende het sollicitatieproces de werkzoeker/sollicitant op bepaalde momenten aanvullende informatie krijgt? Dat klinkt nogal creepy, tenzij het volledige sollicitatieproces binnen ZipRecruiter wordt afgehandeld. En dat is volgens mij niet het geval. Dus is dit dan uitsluitend marketing fluff? Het is niet de eerste keer dat er binnen het recruitment domein aan chronische overpromising wordt gedaan dus daar komen we ook wel weer overheen. Raar is het wel, gezien de hoeveelheid aan (loze) beloftes die ZipRecruiter doet ten aanzien van de voordelen van de samenwerking met Comparably.

We hebben nu dus Indeed en Glassdoor die zowel werkgeversvergelijker als vacaturesite zijn, en ZipRecruiter die via de samenwerking met Comparably dezelfde scope probeert te bestrijken. Elk van deze partijen heeft wereldwijde ambities. Het is dus weer een stukje interessanter, en drukker, geworden. En ik vraag me af of alledrie de partijen overleven. And what will Google (for Jobs) do?

Geef een reactie