Vacature: Geen vaccinatie vereist

Een ‘interessante’ ontwikkeling in het gekste land van de wereld, de VS. Want nu zijn er vacaturesites die een platform zijn voor vacatures waarbij een COVID vaccinatie niet noodzakelijk is. Zoals NoVaxMandate.org (dat een vacaturesite een .org extensie mag voeren, verbaast me wel):

NoVaxMandate homepage

NoVaxMandate zegt ook nog dit:

“We believe that no right is more sacred than the right of every individual to the control of their own person, free from all restraint or interference of others. This job board is for open positions at companies who align with our values.”

Duidelijk toch? De rechten van het individu zijn heilig, ongeacht de omstandigheden. Een gevalletje fuck de kwetsbaren en fuck de ouderen? Volgens mij wel.

RedBalloon
En een tweede voorbeeld is RedBalloon:

RedBalloon About us sectie

In de About us sectie is onder meer deze tekst te vinden:

RedBalloon was founded in 2021 as the solution to the ever-growing problem of government overreach and “cancel culture” invading the American workplace.  RedBalloon connects like-minded businesses and Americans who seek the freedom to work without the fear of discrimination against personal beliefs, infringement on constitutional rights, or invasion of medical privacy.

Een onvervalste single-issue vacaturesite, die dus ook baat heeft bij het voortbestaan van de schijnbare tegenstelling tussen persoonlijke keuzevrijheid en het algemeen belang. En laat het algemeen belang in de VS nou ook nog eens een afterthought zijn (denk bv. NRA).

Slotopmerking
Ik hoop dat dit soort single-issue vacaturesites geen vruchtbare voedingsbodem vinden in andere delen van de wereld, in het bijzonder in Europa. En natuurlijk hoop ik ook dat sites zoals NoVaxMandate en RedBalloon zo snel mogelijk verdwijnen. Ik ben er niet gerust op maar hope springs eternal.

Geef een reactie