Nationale Vacaturebank verliest homepage

Ik was mijn ronde langs de paar Nederlandse vacaturesites aan het doen en struikelde daarbij over deze “homepage”:

Zoekresultaatpagina Nationale Vacturebank

Een naakte versie van Nationale Vacaturebank! Ik kom meteen op de zoekresultaatpagina, zonder de tussenliggende homepage met grote zoekfunctie. En dat is nieuw. Ik weet niet wat de reden is om de homepagina er tussenuit te snijden maar het is vanuit de werkzoeker gezien een stap minder op weg naar een potentiële baan.Ik kan direct met filters aan de slag, naast het invoeren van zoekcriteria.Ik vraag me alleen af wat het doet met de merkherkenning van Nationale Vacaturebank. Het lijkt me dat deze moet lijden onder deze verandering, met alleen nog een klein frummeltje in de linkerbovenhoek.

Een ongevraagde suggestie van mijn kant: adopteer de Google for Jobs interface voor de zoekresultaatpagina. De gebruiker hoeft dan niet tussen schermen heen en weer te switchen om de details van een vacature te bekijken en vervolgens weer naar het lijstscherm terug te navigeren. Daarmee maak je het werkzoekers een stuk makkelijker.

Geef een reactie