LinkedIn/Facebook/YouTube mix-up

Mark Zuckerberg

In de achterliggende periode ben ik me in toenemende mate bewust geworden van het feit dat LinkedIn steeds meer op Facebook gaat lijken. Nou weet ik niet wat jouw relatie tot Facebook is, maar die van mij is er één van ondubbelzinnige afkeer. Als iemand Facebook noemt, moet ik moeite doen om niet spontaan te gaan projectielspugen. Heb je beeld? Mooi, dan kan ik verder.

Dus het feit dat LinkedIn steeds meer op Facebook gaat lijken is vanuit mijn optiek een zeer slechte ontwikkeling. En wat bedoel ik daar mee? LinkedIn is een professioneel sociaal netwerk. Het betekent dat professionals contacten met elkaar onderhouden. Het betekent dat Bambi verhaaltjes over misstanden in de wereld die een prachtige wending krijgen door minstens zo prachtige mensen, in mijn optiek niet op LinkedIn thuishoren. En al helemaal niet als hier ook nog eens een fundraiser aan gekoppeld wordt. Online colportage. Wegwezen!

Of infantiele testjes die je altijd dient te acen omdat je anders niet eens een computer kan bedienen. En ook hier loert een fundraisertje om de hoek. Hoort niet op LinkedIn thuis.

LinkedIn poll

Bijna 1.000 reacties? WTF?? Is LinkedIn al in beslag genomen door Facebook? Pletter dit soort onzin op een sudoku site of zoiets. Of nog infantieler want dit is wel heel simpel, zelfs als je een genious bent…

Of honden en kattenfilmpjes (serieus, ze komen voor). Niet op LinkedIn, wel op Insta(gram), YouTube en Facebook. Helemaal prima

Dierenfilmpje op LinkedIn

Wederom erg veel reacties en belachelijk veel shares. En zeg niet dat ik een dierenhater ben want ik heb honderden uren van dit soort filmpjes bekeken met mijn kleinzoon (althans, zo voelde het). OP YOUTUBE!

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik al nauwelijks toegevoegde waarde zie in LinkedIn, behalve als whoiswho register met plaatjes. Verduiveld prettig. Maar als het meer wordt, neemt het lawaai toe en de waarde af. Geluidsvervuiling zou verboden moeten worden; ook dat berokkent onze planeet schade. Ik vraag Greta Thunberg wel even om daar aandacht aan te besteden.

Tot zover mijn eerste posting in de nieuwe categorie Kerststemming

Geef een reactie