Bijzondere recruitmentsite functionaliteit: vacatures vergelijken

Ik dacht dat ik alle functionaliteiten op recruitmentsites wel eens voorbij had zien komen. Maar Extra Talent heeft een functionaliteit voor vacatures die ik volgens mij nog niet eerder heb gezien: vacatures vergelijken. In het vacature-overzicht kun je vacatures selecteren om met elkaar te vergelijken.

Op productpagina’s in commercie zie je het nog wel eens voorbij komen: de mogelijkheid om producten te vergelijken. De geselecteerde producten (en specificaties) worden dan naast elkaar gezet zodat je direct de verschillen kunt zien.

Bij Extra Talent kun je dat met vacatures doen. Je selecteert vacatures om te vergelijken. En vervolgens worden deze naast elkaar gezet. Zo ziet dat er dan uit:

Bij producten of services, waar de vergelijkende functionaliteit van geleend is, maak je doorgaans een keuze tussen om te komen tot aanschaf van één product. Bij vacatures wordt die afweging natuurlijk zelden gemaakt. Je kunt prima op meerdere vacatures solliciteren. De afweging om uiteindelijk tot 1 baan te komen vindt veel later in het proces plaats op basis van veel meer informatie in het totale aanbod dan hier geboden wordt.

Ik kan mij daarom bijna niet voorstellen dat werkzoekenden dit effectief gebruiken of ook maar iets bijdraagt aan een betere ervaring. En dat daarom de functionaliteit uniek is. Maar wellicht heb ik het helemaal mis.

Geef een reactie