Chartapalooza van Eurostat

Een positieve ontwikkeling vanuit de Europese unie, de lancering van het European Statistical Recovery Dashboard:

European Statistical Recovery Dashboard

Een gigantische hoeveelheid grafieken/sparklines die zijn gegroepeerd in drie clusters: Economy & prices, Business & Trade, People & Work. Voor alle landen van de Europese Unie.Bam!

Om dat maar meteen inzichtelijk te maken, hieronder zijn de grafieken/sparklines voor Nederland te zien voor het cluster People & Work:

European Statistical Recovery Dashboard, 2

Ook dit is nog een forse verzameling grafieken al vraag ik me af wat Air quality hier doet.

En dan is er de mogelijkheid om op een individuele grafiek te klikken. En als je dat doet, krijg je dit te zien:

European Statistical Recovery Dashboard,3

Kijk, dat is leuk, maar de periode waar ik naar kijk is wel heel beperkt. Maar, er is hier gelukkig een tijdslijn, waarbij de grafiek kan oprekken van januari 2007 tot heden. En zo hebben we een fijn overzicht van vlak voor de financiële crisis tot nu:

European Statistical Recovery Dashboard, 4

Ik kan ook extra landen aan de grafiek toevoegen (en weghalen, alleen is de interactie hiervoor niet optimaal). In bovenstaand geval zijn dat Griekenland (EL) en Spanje (ES), de tweelingbroers die het hardst werden getroffen door de financiële crisis en nog altijd niet zijn hersteld van de financiële crisis. Nederland is het beste jongetje/meisje/x van de klas. Een fraaie grafiek die binnen een minuut kan worden gemaakt.

Spanje en Griekenland zijn nog steeds zorgenkindjes, Nederland is één van de beste jongetjes/meisjes/x van de klas..Maar waarom niet de data vanaf 2000 tonen?

Geef een reactie