Helaas weer een afwijzingsbrief. Met “Helaas”

En daar is er weer eentje. Dit keer is het een meer dan fatsoenlijke afwijzingsbrief (wel met nogal veel woorden) die “helaas’ de fout ingaat door quasi-betrokken te melden dat het: “Helaas betekent dit dat we je niet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek”.

Afwijzingsbrief op sollicitatie

Voor de recruitment afdeling van deze organisatie is er natuurlijk geen gevalletje “helaas”, blijkbaar zijn er passende kandidaten beschikbaar. Wat in deze tijd erg fijn is. Maar ze doet het voorkomen alsof ze met mij meeleeft, terwijl ze niets van mij weet (afgezien van een cv en een motivatiebrief).

Lieve recruiters van Nederland, stop met het tonen van valse betrokkenheid en gespeeld medelijden. Sollicitanten zijn niet achterlijk. Behandel ze daarom als verstandige, volwassen mensen. Je eerlijkheid wordt op prijs gesteld.

Geef een reactie