Wie wil UWV Werkbedrijf richting geven?

Ik denk dat Tof Thissen met pensioen gaat. Of nog een laatste stap binnen UWV maakt. Of nog iets anders, wat niet direct met UWV Werkbedrijf te maken heeft:

image

En dat opent de weg naar nieuw bloed, nieuw elan en nog meer nieuws. Ik vraag me overigens ook af hoeveel interne kandidaten er voor deze functie zijn. Bij een bedrijf zo groot als het UWV zullen een aantal kanshebbers zich ondertussen wel al stevig warmlopen.

O, en mag ik dan de ux van Werk.nl onder handen nemen? Ik zal zelf wel ferme schoonmaakhandschoenen meenemen.

Geef een reactie

3 Comments
 • Tim Ruijters
  says:

  Hoi Marc,

  De UX van werk.nl kan waarschijnlijk veel beter, maar mijn inschatting is dat er andere uitdagingen zijn die meer prioriteit hebben. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan eHerkenning. We hebben in dit project vooral ook aan de achterkant een heleboel verbeteringen/ veranderingen voor werkgevers doorgevoerd. Wat ook mee speelt in de overweging of we de UX van werk.nl gaan verbeteren is dat het UWV een nieuwe technologie partner heeft genaamd 8vance (https://www.8vance.com). Zij gaan, verwacht ik, hun (smartphone) oplossingen inzetten om invulling te geven aan de dienstverlening m.b.t. arbeidsbemiddeling. Eén van de veranderingen waar we aan werken is dat we niet meer op diploma’s willen matchen, maar op skills. Bekijk ook eens de demo van het skills dashboard dat op het internet te vinden is. Echt een heel tof project. Ik hoop dat mijn reactie een beeld geeft van wat we aan het doen zijn. Overigens is dit mijn visie op de zaak. Mss dat andere UWV-ers het anders zien.

  Mvg,

  Tim